RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann siktet etter skyteepisode

Sist oppdatert:
Politiet bekrefter at en politimann er siktet etter skyteepisoden i Gjerpensdalen i går kveld.

På grunn av at politimannen er ansatt i Telemark politidistrikt, blir saken nå etterforsket av Vestfold politidistrikt, melder Telemarksavisa. Det er jourhavende politijurist, Odd Skei Kostveit som bekrefter dette. Politimannen er i 50-årene, og det skal ha blitt tatt blodprøve av ham.

Lles også: Kula stoppet to meter unna femåring

Politiet har beslaglagt tre våpen deriblant en grovkalibret rifle og en revolver.

Politimannen skal sammen med en mann i 20-årene ha drevet blinkskyting i Gjerpensdalen, da et prosjektil gjennomboret en husvegg over 900 meter unna.

Ifølge vitner TA har snakket med skal det ha blitt avhørt mellom 25 og 30 skudd etter at politiet satte igang etterforskning. I løpet av helgen skal det ha blitt avfyrt over 100 skudd.

Satt seg i kjelleren
Kula skal ifølge familien som bor i huset ha gått gjennom flere vegger før den stoppet i kjøkkenveggen like ved der familien spiste søndagsmiddag.

- Det hørtes ut som en lyspære som eksploderte. Men så fikk jeg se at det var hull i flere vegger og trappa. Da var det bare å ta med seg ungene og sette seg på det tryggeste stedet i kjelleren. Jeg har aldri vært så redd som jeg var da, sa familiefaren som ønsker å være anonym.

- Kona ringte og var helt fortvilet, og sa jeg måtte hjelpe henne med å få inn ungene for naboens hus var beskutt. Kula hadde sust mellom tre og seks meter over hodene på ungene, forteller Richard Steen-Hansen som er nabo til det aktuelle huset.

Les flere saker i Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere