RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann siktet for falsk forklaring etter dødsfall

Foto: Trond Lepperød/illustrasjonsfoto
Sist oppdatert:
Politimann var med kvinne natten før hun døde. Politiet mener han har forklart seg uriktig.

- Vestfold politidistrikt har pågrepet en mann og siktet vedkommende for falsk forklaring etter et dødsfall i Brevik natt til lørdag 3. august, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

Kvinnen ble funnet død i vannet ved Sandøya utenfor Brevik ved 10-tiden lørdag 3. august.

Dalhaug sier til Nettavisen at politimannen og flere andre personer var sammen med kvinnen om kvelden fredag 2. august og utover natten hun døde. Politimannen er en bekjent av kvinnen og hennes familie, og det var på dette grunnlag han ble avhørt.

Har du tips? Mail vaktsjef@nettavisen.no eller ring 46830050

Pågrepet
- Vi mener at de opplysningene han ga til politiet ikke samstemmer med de faktiske opplysningene i saken. Hvorfor han har forklart seg uriktig vet vi ikke, sier Dalhaug.

Ingen av de andre personene som var med kvinnen denne kvelden og natten er siktet for falsk forklaring.

- Den pågrepne er politimann ansatt i Telemark politidistrikt. Han ble pågrepet tirsdag formiddag og fraktet til Vestfold.

- Det vil i løpet av morgendagen bli vurdert om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Dalhaug.

Nytt politidistrikt
Kvinnen i 30-årene ble funnet død ved Sandøya utenfor Brevik lørdag 3. august. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig, og det er ikke konkludert med om det skjedde noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

- Telemark politidistrikt opprettet en undersøkelsessak og oppfordret, samme dag som kvinnen ble funnet, publikum som eventuelt hadde gjort observasjoner på natten til 3. august, om å ta kontakt med politiet.

På grunn av den nye utviklingen i saken, er etterforskningen overført fra Telemark til Vestfold politidistrikt.

I kartet er Sandøya utenfor Brevik i Telemark avmerket. Zoom inn for å få nærmere posisjon.


Vis større kart

Ønsker informasjon
Politiet i Vestfold ønsker å komme i kontakt med personer som har befunnet seg i området ved Breiviksbrua den 3. august mellom kl. 0300 og 0500. Det er opprettet en tipstelefon i saken: 98018751.

I løpet av uke 32 kom det inn informasjon til politiet som har resultert i at politiet nå anser kvinnens død som mistenkelig, og har iverksatt etterforskning med tanke på om kvinnen kan ha blitt utsatt for en kriminell handling.

- Spesialenheten for politisaker er orientert, men siden mannen ikke var i tjeneste på det aktuelle tidspunkt man antar kvinnen døde, er ikke dette en sak for Spesialenheten. Det er Statsadvokaten i Vestfold og Telemark som har besluttet at Vestfold politidistrikt skal etterforske saken, opplyser politiet.

Telemark politidistrikt opplyser at mannen er suspendert fra sin stilling inntil videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere