Gå til sidens hovedinnhold

- Politimann siktet for ulovlig salg av 84 våpen

Spesialenheten og Kripos er koblet inn etter at en politimann i Hedmark ble avslørt med store mengder ulovlige våpen.

Hamar (NTB): En politimann som tjenestegjør i Hedmark er pågrepet og fengslet for ulovlig omgang med store mengder våpen. Kripos er koblet inn i etterforskningen av saken.

Spesialenheten for politisaker etterforsker politimannen for å ha hatt 47 skytevåpen uten tillatelse og for ulovlig salg av 84 våpen, skriver Hamar Arbeiderblad.

Politimannen, som har lang erfaring i etaten, ble varetektsfengslet i forrige uke. Spesialenheten ville fengsle politimannen i fire uker, men to domstoler mente at det var i overkant. Politimannen satt derfor kun tre dager i varetekt før han ble løslatt. Både Hedmarken tingrett og Eidsivating lagmannsrett mente et langt varetektsopphold ville være uforholdsmessig i saken.

Etterforskningsleder Knut Wold hos Spesialenheten for politisaker bekrefter at de etterforsker saken, men ønsker ikke å kommentere detaljer. Han vil ikke svare på hvor mange våpen spesialenheten har beslaglagt, men etter det Hamar Arbeiderblad erfarer er det beslaglagt 47 våpen som politiet mener mannen ikke har våpenkort for.

Ifølge avisen er ett av temaene i etterforskningen om politimannen bevisst har oppgitt uriktige opplysninger på skjemaer som er levert inn til politiets våpenkontor.

Politimester Tormod Bakke i Hedmark opplyser at politimannen er midlertidig suspendert fra sin stilling i påvente av etterforskningen. (©NTB)

Advokat: - Baserer seg på misforståelser

Politimannens forsvarer, advokat Helge Næss Rustad, mener pågripelsen av hans klient er blitt en sak helt ute av sine proporsjoner, skriver Hamar Arbeiderblad i sin nettutgave torsdag.

- Denne saken baserer seg på misforståelser. Vi stiller oss svært undrende til måten etterforskingen er utført på, sier advokaten.