RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Pågripelsen foregikk uten dramatikk over åtte timer etter at politimannen ble skutt.
Pågripelsen foregikk uten dramatikk over åtte timer etter at politimannen ble skutt. Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)

Politimann skutt - antatt gjerningsmann pågrepet

Sist oppdatert:
Politiet har pågrepet den 69 år gamle mannen som antas å ha skutt og skadet en politimann med hagle på Vinstra onsdag kveld.

Etter en dramatisk natt er en 69 år gammel mann pågrepet for å ha skutt en bevæpnet politimann med hagle på Vinstra.

– Det var en dramatisk situasjon. Heldigvis ble ikke vår kollega livstruende skadd. Vi er fornøyd med at pågripelsen skjedde uten at flere skudd ble løsnet, sier politistasjonssjef Bjørn E. Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Den skadde politimannen hadde skuddsikker vest, og ble ikke alvorlig skadd av skuddet. Torsdag morgen ble han behandlet ved Ullevål sykehus.

Med hagle i døra

Onsdag kveld fikk politiet melding om 69-åringen fra et legekontor på Vinstra, der han blant annet skal ha forsøkt å slå legen sin. Da politiet kom fram til legekontoret, var mannen borte.

Da to politimenn så forsøkte å kontakte ham hjemme, kom han ut med en hagle.

– De to rekker ikke annet enn å prøve å komme seg vekk. I det de løper fra stedet, blir det avfyrt to skudd, og det ene treffer ham lavt i ryggen. De kommer seg i sikkerhet og får bistand fra sin kollega, som får varslet om hendelsen, sier Bergundhaugen.Fratatt jaktvåpen

Politiet har tidligere vurdert at mannens helsesituasjon tilsier at han ikke burde ha våpen, og har tatt jaktvåpen fra ham.

– Det var ingen forventning om at han skulle ha et våpen, men det er klart det går an å ha uregistrerte våpen eller å skaffe seg våpen som ikke registreres, forklarer Bergundhaugen.

Pågrepet

Folk i området ble oppfordret til å holde seg inne og låse døren mens 69-åringen fortsatt var på frifot.

Natt til søndag omringet politiet mannens bolig. Beredskapsstyrken forsøkte å få kontakt med ham via telefon og ropert, uten å få svar. Til slutt slo de inn døren, og pågrep mannen klokken 4.45. En kvinne som var leieboer i underetasjen i boligen, ble evakuert.

Torsdag morgen var han på vei i politibil til Lillehammer. Der vil politiet vurdere hva som skal skje videre.

– Nå er vi over i en etterforskningsfase. Vi vil gjøre undersøkelser på stedet, og det vil bli vurdert om han skal og kan avhøres. Aller først skal han undersøkes av helsepersonell, sier Bergundhaugen.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

Sorperoa, Gudbrandsdalen.

Saken oppdateres


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere