*Nettavisen* Nyheter.

Politimann slept etter fluktbil

Den bevæpnede politibetjenten hang fast i bildøren.

(iOslo.no) Det var klokken 10.30 søndag formiddag at politiet fikk flere meldinger om ran ved Jernbanetorget i Oslo. I løpet av et kvarter var det ikke mindre enn tre personer som ble frastjålet verdisaker, etter at det ble truet med et håndvåpen.

Reagerte ikke på våpen
Gjerningspersonene stakk fra stedet i en grønn Toyota Corolla, og ble kort tid senere observert på Schous plass.

- En politimann rettet våpen mot bilen for å anholde føreren, men fikk ingen reaksjon, sier politiførstebetjent Lars Asheim ved Grønland politistasjon til iOslo.no.

Ble dradd etter bilen
Han forteller videre at polititjenestemannen knuste sideruten på bilen med våpenet. Fortsatt fikk han ingen reaksjon fra føreren. Så forsøkte politimannen å åpne døra.

- Idet han åpner døra starter bilen, blir politimannen hengende etter bilen. Han måtte sy tre sting i fingeren fordi han hang fast, sier Asheim.

Politimannen ble ikke hengende etter bilen veldig lenge, men han endte altså likevel opp på legevakten.

- Ut ifra forklaringene skal det ikke være noen tvil om at fører har hørt at politiet har ropt med våpen, og det må ha vært en bevisst handling, sier politiførstebetjenten.

Avhør pågår
Ingen er ennå pågrepet i saken og politiet er i ferd med å avhøre vitner til hendelsen.

- Vi jobber med å få identifisert gjerningspersonene, som vi har en god beskrivelse av. Det er flere personer av begge kjønn, men hvor mange som var involvert har vi ikke på det rene ennå, sier Asheim.

Tips i denne saken kan ringes til politiet på 02800.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.