Gå til sidens hovedinnhold

Politimann tiltalt - frykter demonstrasjoner og innfører portforbud

Politimann tiltalt i USA etter at svart kvinne ble drept i mars

NEW YORK (Nettavisen): Det er tatt ut tiltale mot politimannen Brett Hankison etter at en svart kvinne ble skutt og drept under en husransakelse i byen Louisville i den amerikanske delstaten Kentucky i mars i år.

Les også: Ny vaksine overrasker: Full Trump-jubel

Mannen er ikke tiltalt for drap, men for å ha opptrådt på en farlig måte.

Beslutningen er tatt av en storjury i Kentucky. 26 år gamle Breonna Taylor ble drept under en husransakelse 13. mars. Taylor ble skutt åtte ganger da politiet uten forvarsel stormet leiligheten hennes for å gjennomføre en narkorazzia.

Det ble ikke funnet narkotika og hun var selv ikke mistenkt.

To andre politioffiserer som var med på aksjonen er ikke tiltalt, melder CNN.

Dette skaper nå frykt om flere store demonstrasjoner, og det er nå innført portforbud i Louisville i 72 timer fra klokken 21 lokal tid, melder Daily Mail. Nasjonalgarden er også mobilisert. I flere måneder har det vært demonstrasjoner i Louisville der man har krevd at samtlige tre personer ble arrestert.

Les også: Demonstranter beskutt i Louisville

Les mer

Dette oralsexbildet trekkes frem som et tegn på hva som er galt i bydelen akkurat nå

Familien fikk 12 millioner dollar

I midten av mars ble det klart at byen Louisville vil betale 12 millioner dollar i erstatning til Breonna Taylors mor etter at datteren ble drept av politiet.

Myndighetene i byen besluttet også å gjennomføre en politireform som følge av at den 26 år gamle afroamerikanske kvinnen ble drept.

Taylor ble skutt i sin egen leilighet under en politiaksjon i forbindelse med et narkotikatips den 13. mars. Men det ble ikke funnet narkotika i leiligheten, og Taylor var ubevæpnet.

Breonna Taylors familie har gått til sak mot politiet, og millionerstatningen er del av et forlik.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene