Gå til sidens hovedinnhold

Politimann varsler sak mot staten etter omplassering

En politimann varslet om manglende innsats i menneskehandelsaker og voldtektssaker i Bergen. Nå vil han gå til rettssak etter å ha blitt tvangsflyttet.

Politimannen jobbet ved Seksjon for bekjempelse av organisert kriminalitet i Vest politidistrikt da han høsten 2017 varslet om grov svikt i etterforskningen av menneskehandelssaker. Deler av kritikken var rettet mot ledelsen.

Mannen krever økonomisk oppreisning og mener seg utsatt for gjengjeldelse da han ble omplassert til en annen avdeling etter å ha varslet, skriver TV 2.

– Nå går vi til sak mot staten. Vi mener han er utsatt for ulovlig gjengjeldelse og ser fram til å få dette belyst i rettssalen, sier politimannens advokat Birthe Eriksen til BT.

Politidirektoratet ga Stamina Census i oppdrag å gjennomgå saken for å vurdere om gjengjeldelse hadde funnet sted.

Rapporten fra selskapet konkluderer med at det ikke foreligger gjengjeldelse og omplasseringen av tjenestemannen var lovlig. Rapporten retter imidlertid kritikk mot ledelsen i Vest politidistrikt for blant annet å ikke ha overholdt sin undersøkelsesplikt om påstander om mobbing.

Advokat Birthe Eriksen opplyser til TV 2 at politimannen går til sak for å få en uavhengig og grundig vurdering av måten han mener han er blitt behandlet på av sin arbeidsgiver.

Til BT sier politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt at de er glade for at Politidirektoratet har foretatt en grundig gjennomgang av saken, og at de skal gjennomgå rapporten fra Stamina Census nøye.

Kommentarer til denne saken