Gå til sidens hovedinnhold

Politimannen Peter Springare anmelder sine sjefer: - Jeg er så lei

Den svenske politimannen Peter Springare anmelder sine sjefer. Han mener å ha blitt trakassert helt siden han startet å skrive om kriminalitet blant innvandrere.

- Helt siden min første mye omtalte post 3. februar i år har myndighetene trakassert og diskreditert meg, skriver Springare i anmeldelsen, skriver Aftonbladet.

Springare skriver at politiledelsen feilaktig har påstått at han var under etterforskning. Han mener at politiledelsen i Sverige gjennom behandlingen av ham, har sendt et tydelig signal til svenske politifolk om ikke å uttale seg offentlig.

Les også: Politisjef kritiseres for fordømmelse av register
Les også: Politimann navnga mistenkte kriminelle innvandrere - skaper storm

- Jeg er så jævla lei

- Jeg er så jævla lei. Det jeg kommer til å skrive nedenfor, er ikke politisk korrekt, men det driter jeg i, skrev etterforskningsleder Peter Springare på Facebook tidligere i år.

Politimannen skrev at vold, voldtekt og trusler var dagligdags og at majoriteten av de mistenkte kom opprinnelig fra Midtøsten, Afrika og deler av Asia.

- Ble stemplet

Springare fikk en flodbølge av sterke motreaksjoner. En uke etter den første teksten, skrev han:

- Jeg har lært mye denne uka. Og hvor forferdelig betent tema jeg tok opp er. Men også på en brutal måte har jeg blitt klar over hvor lett det er å vri en tekst (...) Jeg har også med kirurgisk presisjon blitt stemplet som rasist og utlendingshater. I tillegg overrasker det meg stort hvor mange høytstående politikere som har frarøvet meg mine egne erfaringer ved å si at jeg tar feil.

Les egen sak: Politimannen Peter Springare ble stemplet som rasist og innvandrerhater - her er svaret

Svenske problemer

At Sverige har problemer med mye kriminalitet, og at dette er knyttet til innvandring, er ikke Springare alene om å påpeke. I flere svenske forsteder med høy andel innvandrere har politiet i mistet kontrollen.

Les også: Voldsbølge i Stockholm

Sveriges krimekspert, Leif GW Persson, har kritisert den svenske politiledelsen og svenske politikere for ikke å ta tak i problemet.

Les også: - Aldri har vi hatt en så orkesløs og handlingslammet politiledelse

Norsk parallell

I august 2016 ytret politiinspektør Thomas Utne Pettersen seg om kriminalitet og innvandring da han i en kronikk skrev at folks fremmedfrykt til flyktninger og asylsøkere er «høyst rasjonell og berettiget».

- Oppmerksomheten har ikke bare vært uproblematisk. En stortingspolitiker har kalt meg useriøs, men det får stå på hans regning. Rasismekortet ser jeg også er blitt dratt opp i debatten, sa Utne Pettersen til Nettavisen i et større intervju høsten 2017.

Les: - Jeg bryr meg ikke om det er asylsøkere eller nordmenn som begår voldtekt, det er like galt uansett

Les også

Her er tallene på utlendinger og kriminalitet

Har du fått med deg denne populære videoen?

Kommentarer til denne saken