*Nettavisen* Nyheter.

Politimanns Facebook-ytring under lupen

Hadia Tajik er blitt målskive for vreden til politimann Stein-Robin Kleven Bergh. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Er hun tilhenger av Anders Behring Breivik, spurte han.

03.08.15 13:32

Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh la ut en drøy melding om Hadia Tajik (Ap) på Facebook - etter at hun i Aftenposten tok til orde for å ikke forby utsagn som støtter terror:

«Sånne sitter på Stortinget - selvsagt for Ap. La oss hylle terrorister! Er ho tilhenger av ABB også? Fan?» skrev politimannen på sin Facebook-side, ifølge VG.

Skal vurderes
Facebook-ytringen til politietterforskeren skal nå vurderes av det lokale ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt.

For to år siden ville det lokale ansettelsesrådet avskjedige ham etter at han kalte daværende statsminister Jens Stoltenberg et «krapyl» som spredte løgner om Fremskrittspartiet på det sosiale mediet.

Avgjørelsen ble senere omgjort av politiets sentrale ansettelsesråd, og Bergh arbeider i dag som etterforsker ved Kongsvinger politistasjon. Han er også styremedlem i Eidskog Fremskrittsparti.

Klikk på bildet for å forstørre.

  Foto: (Skjermdump/Facebook)

Ny ytring
Fredag kveld la han ut en krass melding om Hadia Tajik etter at Ap-nestlederen torsdag sa til Aftenposten at hun er kritisk til å forby utsagn som hyller terror.

– Jeg har skrevet et orienteringsbrev til ansettelsesrådet som vil ta det opp på sitt møte tirsdag 25. august. Det er opp til rådet å avgjøre hva som skal skje videre med denne saken, sier politimester Tormod Andreas Bakke i Hedmark politidistrikt til NTB.

Bergh selv mener at hans utsagn er innenfor ytringsfriheten og mener det må være lov å spørre om Tajik støtter Anders Behring Breivik.

– Uttalelsene hennes forgyller, etter min mening, terrorisme, og da må det være et greit spørsmål å stille. Jeg påstår ingenting, jeg bare stiller spørsmål ved om hun er tilhenger av terrorisme, sier han til VG.

Bør ikke forbys
Gjennom sin politiske rådgiver Svein Tore Bergestuen svarer Tajik til avisa at hun mener at ubehagelige og kontroversielle utsagn ikke bør forbys.

– Det betyr altså ikke at hun støtter innholdet i det som blir sagt eller de som sier det. Standpunktet innebærer at hun tror et forbud mot slike utsagn virker mot sin hensikt, sier Bergestuen på vegne av politikeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag