RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimester får hard kritikk for lederstil

Oslo (NTB): Et halvt år etter at Ingrid Wirum ble politimester i Asker og Bærum, får hun det glatte lag for sin lederstil, skriver VG.

Hovedverneombud André Dittmann sendte et internt varslingsnotat fra Asker og Bærum politidistrikt til Politidirektoratet (POD) om forholdene 3. desember i fjor.

Notatet inneholdt flere kritikkverdige forhold rundt politimesterens lederstil og som flere av lederne i distriktet stilte seg bak. Hoveddelen av kritikken dreide seg om hvordan Wirum behandler lederne sine og om hvordan hun unnlater å involvere dem i endringer og omstillinger hun ønsker å gjennomføre i distriktet.

Ifølge VGs opplysninger har en rekke politiledere gitt uttrykk for at de føler seg latterliggjort, trakassert og mobbet av politimesteren. I tillegg har de fortalt internt at de gruer seg til å gå på jobb, at de ikke lenger kjenner arbeidsoppgavene sine, at de har blitt fratatt ansvar og ikke lenger mestrer jobben sin.

Ingrid Wirum (55) ble politimester i Asker og Bærum politidistrikt i fjor, og var på plass som øverste sjef 3. juni.

HR-direktør Karin Aslaksen i Politidirektoratet bekrefter at direktoratet har fått varsel om kritikkverdige forhold. Hun legger til at POD tar kritikken på alvor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere