*Nettavisen* Nyheter.

Politimester innrømmer feil i Christoffer-saken

Tønsberg (NTB): Åtte år etter at Christoffer Gjerstad Kihle døde av mishandling, tar politiet i Vestfold selvkritikk for måten saken ble håndtert på.

Konstituert politimester Steinar Kaasa i Vestfold politidistrikt sier til Aftenposten at politiet ikke kunne hindret at den åtte år gamle gutten fra Kodal døde i 2005. Han vedgår derimot at den svært omstridte etterforskningen av dødsfallet burde blitt håndtert på en helt annen måte enn hva som var tilfelle.

- Jeg skulle ønsket at vi hadde handlet annerledes. Vi kunne ikke ha reddet Christoffer, men i etterpåklokskapens klare lys ser vi at saken ikke ble møtt med det alvor den fortjente. Den burde helt klart ha blitt etterforsket på en bredere måte, sier Kaasa.

Fredag vitnet en av etterforskerne i saken under ankebehandlingen av morens straffesak der hun sitter tiltalt for passiv medvirkning til ektemannens dødsmishandling av stesønnen. Etterforskeren uttalte at de var i ferd med å bygge opp en beviskjede og sikte stefaren for drap da politijuristen i stedet uventet henla saken. Henleggelsen ble påklaget, men saken ble henlagt på ny. Til slutt beordret Riksadvokaten tiltale mot mannen som i 2009 ble dømt til åtte års fengsel for mishandling med døden til følge og under særdeles skjerpende omstendigheter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.