RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimester skjøt opp nødbluss som startet en husbrann

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)
Sist oppdatert:
Nå er Christine Fossen ilagt et forelegg.

Politimester Christine Fossen er ilagt et forelegg på 10 000 kroner etter hendelsen der hun skjøt opp et nødbluss som forårsaket brann i et hustak i Drammen.

Det var under markeringen av Drammen bys 200-års jubileum at politimester Christine Fossen var invitert til å avfyrte et nødbluss i Drammen.

Like etterpå kom det inn meldinger til politi og brannvesenet om brann i tak i Haugesgt. 68. Det er klart at det var nødblusset som var årsak til brannen. Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen, og ingen personer kom til skade. Det ble materielle skader på huset.

Politimesteren tar avgjørelsen om forelegget til etterretning.

- Som politimester tar jeg ansvar for det som har skjedd. Dette var en trist hendelse, og i ettertid skulle jeg selvsagt ønske at jeg ikke hadde skutt opp nødblusset. Jeg er glad ingen kom til skade, og jeg beklager de problemene det har forårsaket for dem som ble rammet. Jeg tar avgjørelsen til etterretning. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg vil vedta forelegget. Jeg vil nå bruke tid på å ta stilling til dette, sier politimester Christine Fossen.

Saken er etterforsket av Spesialenheten for politisaker som har sendt over sin innstilling til Riksadvokaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere