*Nettavisen* Nyheter.

Politimester truet med rettssak for å få mer lønn

Oslo (NTB): Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo måtte true med rettssak for å få Politidirektoratet til å gi ham 50.000 kroner mer i lønn.

Olafsen leder et politidistrikt som kan vise til de desidert beste resultatene her i landet når det gjelder kriminalitetsbekjempelse, oppklaringsprosent, beredskap og forebyggende arbeid, skriver VG.

I sommer sendte hans advokat et brev til Politidirektoratet med krav om 50.000 kroner mer i lønn for at han skulle komme opp på samme nivå som sammenlignbare politimestre og det lønnsnivået Olafsen var forespeilet under sitt jobbintervju vel et år tidligere.

Da ingenting skjedde, måtte advokaten ved juletider true med søksmål. Da kom lønnsøkningen raskt.

- Da lønnsavtalen mellom partene er konfidensiell, er jeg avskåret fra å kommentere forhandlingene, men det er riktig at det har tatt tid, sier advokat Nicolay Skarning til avisen.

Politidirektoratet svarer ikke direkte på VGs spørsmål om trusselen om søksmål var av avgjørende betydning for lønnsforhøyelsen. Men HR-direktør Karin Aslaksen sier at «Vi har funnet en løsning som begge parter er tilfreds med». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.