RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ingrid Wirum begynte i jobben som politimester i Asker og Bærum politidistrikt 3. juni i fjor. Her er hun avbildet mens hun var leder for Politiets Utlendingsenhet.
Ingrid Wirum begynte i jobben som politimester i Asker og Bærum politidistrikt 3. juni i fjor. Her er hun avbildet mens hun var leder for Politiets Utlendingsenhet. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Politimesteren i Asker og Bærum går av

Sist oppdatert:
Politimester Ingrid Wirum i Asker og Bærum politidistrikt går av 1. april etter bare ni måneder i stillingen.

- Dette er et forsøk på å skape ro i politidistriktet, opplyser politidirektør Odd Reidar Humlegård.

«Politidirektoratet har over tid vært kjent med at det i Asker og Bærum politidistrikt har vært uoverensstemmelser om hvordan politidistriktet skal ledes og driftes, og i den siste tiden har Politidirektoratet vært i dialog med politidistriktet om dette», heter det i en pressemelding.

- Politimester Ingrid Wirum har i et møte med meg i dag blitt bedt om å bli løst fra embetet som politimester i Asker og Bærum i et forsøk på å skape ro i politidistriktet, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

Ifølge politidirektøren er det behov for videre utvikling og omstilling i Asker og Bærum politidistrikt, noe som er et viktig arbeid som krever all oppmerksomhet.

- Jeg har respekt for beslutningen politimesteren har tatt. Hun tar på denne måten ansvar som leder for å skape ro i politidistriktet. Jeg ser fram til å bruke hennes sterke faglige kompetanse i en annen funksjon i politiet, sier Humlegård. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere