Gå til sidens hovedinnhold

Politiopprør etter Otto Jespersen-brenning

Dagbladet hevder at det er bråk internt i politiet etter at Otto Jespersen slipper forelegg for flaggbrenningen i Torsdagsklubben.

Kåre Valebrokk og Otto Jespersen ble anmeldt av blant andre pastor Finn Henrik Larsen, som leder Regnbuen Kristne Fellesskap på Lørenskog.

En politiadvokat ved Sentrum politistasjon i Oslo siktet TV-kjendisen og TV 2-redaktøren for brudd på straffelovens paragraf 95, med en strafferamme på fengsel i inntil ett år.

Ifølge Dagbladet gikk politadvokaten inn for at TV 2 skulle straffes for flaggbrenningen med et forelegg.

Ifølge Dagbladets opplysninger fikk politiadvokaten i stedet ordre om å gjøre om innstillingen til påtaleunnlatelse - lovens mildeste straff. Politiadvokaten nektet og skal dermed ha blitt fjernet fra saken av sine overordnede.

- Jeg vil ikke kommentere min innstilling og heller ikke interne forhold utover at det er allment kjent at jeg er fratatt saken. Jeg har aldri opplevd noe slikt i de 12 åra jeg har arbeidet som påtalejurist. Enhver politijurist som blir tatt av en sak, oppfatter det som faglig ydmykende. Men ledelsen har jo anledning til å gjøre det, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Avisen nevner blant andre førstestatsadvokat Lasse Qvigstad som involvert i den omstridte saken, som i utgangspunktet ikke er spesielt stor i juridisk forstand.

- Jeg har hatt faglige diskusjoner med Oslo politidistrikt, men jeg har ikke hatt noen innvirkning på prosessene internt i politidistriktet. Saken er sendt fra oss til Riksadvokaten med min innstilling, sier Qvigstad til Dagbladet som hevder at det er svært sterke meninger internt i politiet om at etaten forskjellsbehandler personer som blir siktet for flaggbrenning.

Nesten 850.000 nordmenn så Otto Jespersen brenne det amerikanske flagget i TV-programmet Torsdagsklubben på TV 2 den 13. februar i år.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger