RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiopprør etter Otto Jespersen-brenning

Sist oppdatert:
Dagbladet hevder at det er bråk internt i politiet etter at Otto Jespersen slipper forelegg for flaggbrenningen i Torsdagsklubben.

Kåre Valebrokk og Otto Jespersen ble anmeldt av blant andre pastor Finn Henrik Larsen, som leder Regnbuen Kristne Fellesskap på Lørenskog.

En politiadvokat ved Sentrum politistasjon i Oslo siktet TV-kjendisen og TV 2-redaktøren for brudd på straffelovens paragraf 95, med en strafferamme på fengsel i inntil ett år.

Ifølge Dagbladet gikk politadvokaten inn for at TV 2 skulle straffes for flaggbrenningen med et forelegg.

Ifølge Dagbladets opplysninger fikk politiadvokaten i stedet ordre om å gjøre om innstillingen til påtaleunnlatelse - lovens mildeste straff. Politiadvokaten nektet og skal dermed ha blitt fjernet fra saken av sine overordnede.

- Jeg vil ikke kommentere min innstilling og heller ikke interne forhold utover at det er allment kjent at jeg er fratatt saken. Jeg har aldri opplevd noe slikt i de 12 åra jeg har arbeidet som påtalejurist. Enhver politijurist som blir tatt av en sak, oppfatter det som faglig ydmykende. Men ledelsen har jo anledning til å gjøre det, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Avisen nevner blant andre førstestatsadvokat Lasse Qvigstad som involvert i den omstridte saken, som i utgangspunktet ikke er spesielt stor i juridisk forstand.

- Jeg har hatt faglige diskusjoner med Oslo politidistrikt, men jeg har ikke hatt noen innvirkning på prosessene internt i politidistriktet. Saken er sendt fra oss til Riksadvokaten med min innstilling, sier Qvigstad til Dagbladet som hevder at det er svært sterke meninger internt i politiet om at etaten forskjellsbehandler personer som blir siktet for flaggbrenning.

Nesten 850.000 nordmenn så Otto Jespersen brenne det amerikanske flagget i TV-programmet Torsdagsklubben på TV 2 den 13. februar i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere