Gå til sidens hovedinnhold

Politioverbetjent siktet for menneskehandel

Kvinnen som i flere år har jobbet i Politiets utlendingsenhet (PU), skal ha utnyttet personer til tvangsarbeid.

Kvinnen etterforskes ifølge VG for å ha misbrukt sin stilling i forbindelse med menneskehandel. Hun er mistenkt for på en utilbørlig måte å ha utnyttet personer til tvangsarbeid eller tvangstjenester, skriver avisen.

Mistanken ble rettet mot kvinnen etter at politiet i fjor høst aksjonerte mot en bolig. Her ble etterforskerne møtt av en 24 år gammel pakistansk mann med en såkalt spesialisttillatelse som kokk. Men tillatelsen hadde utløpt og mannen hadde ikke gyldig opphold, skriver avisen.

Videre undersøkelser viste at mannen var gift med den kvinnelige politioverbetjenten. Påtalemyndigheten mener ekteskapet er proforma for å skaffe mannen opphold i Norge. Mannen er derfor siktet for å ha gitt uriktige opplysninger til offentlige myndigheter.

– Han har forklart at giftermålet er reelt, sier mannens advokat Erlend Liaklev Andersen til avisen.

Kvinnen nekter for å ha gjort noe straffbart, sier advokat Mette Yvonne Larsen. Kvinnen er for tiden suspendert fra sin stilling i PU.

– Dette er en sak som vi arbeider med, og av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gi ytterligere kommentar, sier leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Øst-Norge, Liv Øyen. (©NTB)

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken