RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politirazzia hos TV 2

Sist oppdatert:
Politiet slo tidligere til mot utenriksredaksjonen i TV 2s hovedkvarter i Bergen, i forbindelse med en narkosak.

Dagbladet.no skriver fredag at Bergens-politiet tidligere slo til mot TV 2 og kanalens utenriksredaksjon.

Bakgrunnen for razziaen var at de avslørte en hasjplante i en leilighet i Bergen sentrum. Blant de arresterte var en ansatt i TV 2. Ransakelsen ble utstedt etter ordre fra politiadvokaten i Bergen, som dermed brøt straffeprosesslovens paragraf 197.

Etter loven heter det: «Ved ransaking av redaksjonslokale eller tilsvarende skal slik beslutning treffes av statsadvokaten, og bare dersom det er sannsynlig at etterforskningen vil bli vesentlig skadelidende dersom man skulle vente på rettens beslutning.»

Episoden skjedde 19. desember i fjor.

Ifølge Dagbladet.no satt den mistenkte TV 2-ansatte allerede arrestert da politiet slo til mot TV 2 og det skal dermed ha vært liten risiko for at han skulle kvitte seg med eventuelle bevis der.

Nå har den TV 2-ansattes advokat, Pål Minde, har anmeldt politiadvokaten i saken til SEFO. Nå er politiadvokaten anmeldt for grov uforstand i tjenesten.

- Det stemmer at jeg har anmeldt advokaten til SEFO, og det stemmer at jeg er sjokkert over behandlingen min klient har fått, sier Minde til Dagbladet.no.

TV 2s informasjonsdirektør Rune Indrøy bekrefter overfor Dagbladet.no at politiet var inne i redaksjonen.

- Politiet hadde med seg en begjæring om å få gjennomgå den delen av bygget der vedkommende jobbet. De ble sluppet inn gjennom resepsjonen og var helt inne i utenriksavdelingens sine lokaler, sier Indrøy til Dagbladet.

– Etter at vi konfererte med vår advokat besluttet vi at politiet ikke fikk slippe inn. Så da gikk de igjen, opplyser nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland i TV 2 til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere