RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politisjef i Guatemala dømt for forsvinning

Guatemala by (NTB-Reuters): En tidligere politisjef i Guatemala er dømt til 40 års fengsel for å ha stått bak forsvinningen av en studentleder på 80-tallet.

Héctor Bol de la Cruz var Guatemalas politisjef fra 1983 til 1985 da borgerkrigen i landet var på sitt verste. Han ble torsdag dømt for bortføringen av Fernando García, som sist ble sett da han ble arrestert i hovedstaden i 1984.

Dommer Yasmín Barrios sier at Bol de la Cruz visste hva som skjedde og var den som ga ordrene. Ytterligere en høytstående politioffiser ble dømt til 40 år i samme sak, og to politimenn er tidligere dømt for sin medvirkning.

García var 26 år gammel da naboer så at han ble arrestert og ført bort. Familien hans var under mistanke for å ha vært involvert i et lokalt kommunistparti.

Garcías enke, Nineth Montenegro, en menneskerettsaktivist som i dag er medlem av nasjonalforsamlingen, sier hun er fornøyd med at gjerningsmennene er dømt.

200.000 mennesker ble drept og 45.000 forsvant i løpet av borgerkrigen mellom et undertrykkende høyrestyre og opprørere og opposisjon på venstresiden mellom 1960 og 1996, da det ble undertegnet en fredsavtale. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere