RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AVLYST: Vennskapskampen mellom Tyskland og Nederland ble avlyst etter at det kom inn en bombetrussel mot stadion i Hannover tirsdag kveld.
AVLYST: Vennskapskampen mellom Tyskland og Nederland ble avlyst etter at det kom inn en bombetrussel mot stadion i Hannover tirsdag kveld.

Politisjefen i Hannover ber folk holde seg inne

Sist oppdatert:
- Noen har hatt alvorlige planer om å gjennomføre et bombeangrep.

SISTE: En mistenkelig gjenstand skal være funnet på togstasjonen i Hannover, melder den tyske TV-kanalen N-TV.

Politiet undersøker nå gjenstanden.

Saken oppdateres!

Fotballstadion i Hannover hvor Tyskland og Nederland skulle møtes til privatlandskamp ble evakuert på grunn av terrortrusler tirsdag kveld.

Bakgrunnen var at politiet hadde fått opplysninger som kunne tyde på at kampen kunne bli utsatt for et angrep.

Politisjefen i Hannover ber folk om å holde seg innendørs, melder kringkasteren NDR.

- Ikke funnet eksplosiver

Alle byens t-banetog ble først stanset, men senere tirsdag kveld opplyser myndighetene at flere av togene går igjen. Politiet har imidlertid bestemt at togene ikke skal stanse på flere av stasjonene i sentrum av Hannover.

Det kom først meldinger om at tysk politi skulle ha funnet en ambulanse med sprengstoff i nærheten av stadion, men tyske myndigheter bekrefter  nå at det ikke skal ha blitt funnet eksplosiver i tilknytning til kampen.

– Vi har ikke fått bekreftet noe funn av en ambulanse eller noe annet kjøretøy med sprengstoff i nærheten av stadion, sier delstatsminister Boris Pistorius.

Les også: Tyske medier: – Sprengstoff i ambulanse i Hannover

- Islamistgruppe står bak

Hannovers politisjef Volker Kluwe opplyste tirsdag om trusselen mot fotballkampen, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

– Det dreier seg om konkrete trusler mot hele Hannover, sier Kluwe til TV-stasjonen NDR. Han legger til at noen har hatt alvorlige planer om å gjennomføre et bombeangrep.

Tysklands statsminister Angela Merkel og flere andre tyske og nederlandske regjeringsmedlemmer skulle etter planen være til stede under kampen. Merkel hadde ennå ikke kommet da kampen ble avlyst.

Det skal være en islamistgruppe som står bak bombetrusselen
som førte til at kampen ble avlyst, opplyser
sikkerhetskilder til DPA.

Stadion i Hannover var pyntet for å hedre ofrene etter terroren i Paris:


«Uten panikk»

Publikum som allerede var på stadion i Hannover, fikk beskjed over høyttaleranlegget om at fotballkampen som skulle starte klokka 20.45, ble avlyst. Politiet oppgir at årsaken er sikkerhetshensyn.

– Det er ingen fare på ferde eller noe annet. Bare dra hjem på normalt vis, sa politiet i høyttaleren halvannen time før kampen skulle starte.

Det tyske fotballandslaget var på det tidspunktet ennå ikke ankommet stadion.

De få fotballsupporterne som allerede var på plass på stadion, fikk i 19.15-tiden beskjed av politiet om å begi seg ut av stadion raskt og uten panikk.

Ifølge DW Sports ba politiet folk unngå å gå i grupper fordi man ikke vet hva gjerningspersonene kan finne på.

Paris-angrep

En knapp time tidligere ble det meldt at en mistenkelig gjenstand ble funnet i området rundt stadion. Det er uklart nøyaktig hva det dreier seg om, men ifølge tyske medier skal det ha vært en eierløs koffert.

Tysklands fotballandslag spilte mot Frankrike i Paris forrige fredag, da flere selvmordsbombere slo til utenfor Stade de France i den franske hovedstaden. 129 mennesker ble drept i en rekke terrorangrep i Paris.

Først søndag ble det besluttet at tirsdagens fotballkamp i Hannover skulle spilles, som en markering av at de ikke ville føye seg for terrorismen.

(©NTB)

Følg utviklingen i saken her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere