RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BØR FJERNES: - Med mindre kommende evaluering er overraskende positiv, bør loven fjernes, sier Venstres Sveinung Rotevatn.
BØR FJERNES: - Med mindre kommende evaluering er overraskende positiv, bør loven fjernes, sier Venstres Sveinung Rotevatn. Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Politisk flertall for å fjerne sexkjøpsloven

Sist oppdatert:
Dersom evalueringen av sexkjøpsloven ikke er overraskende positiv, ønsker Venstre å fjerne den. Dermed ligger det an til flertall på Stortinget for å vrake den omstridte loven.

Sexkjøpsloven ble innført av den rødgrønne regjeringen i 2009, og verken Høyre, Frp eller Venstre ønsket loven da den trådte i kraft.

– Med mindre kommende evaluering er overraskende positiv, bør loven fjernes, sier Venstres Sveinung Rotevatn til Dagsavisen.

Ifølge Kirkens Bymisjon er gateprostitusjonen i Norge økende og snart tilbake på samme nivå som for fem år siden. Det bekrefter inntrykket av at loven ikke fungerer slik det ble sagt at den skulle gjøre, mener Rotevatn.

Det uavhengige analyseselskapet Vista Analyse legger i august fram en evaluering av loven for Stortinget. Selv om Rotevatn er spent på konklusjonen, er han i utgangspunktet overbevist om at loven, som straffer kjøp av sex med bøter eller fengsel inntil to år, er en dårlig løsning på problemene knyttet til menneskehandel og trygghet for dem som selger sex.

– Det er alltid bra med mer kunnskap, og derfor er evalueringen en god ting. Men slik jeg ser det, står sexkjøpsloven i veien for å løse de virkelige problemene. For å bekjempe menneskehandel tror jeg det er viktigere å fokusere på sosiale tiltak enn å gå etter dem som kjøper sex, sier han. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere