Den britiske politimannen David Carrick innrømmet mandag flere titalls voldtekter og overgrep mot 12 kvinner.

Det melder flere britiske medier.

Den suspenderte politimannen sa seg skyldig i 49 tiltalepunkter da han møtte i retten i London mandag formiddag.

Inkludert 24 voldtekter, som skal ha skjedd over en periode på 18 år, ifølge Sky News.

Siktelsen mot Carrick gjelder flere enn 80 seksuallovbrudd og minst 48 voldtekter.

Scotland Yard har bedt om unnskyldning, etter det ble kjent at flere politifolk hadde kjennskap til tidligere anklager mot Carrick. Inkludert påstander om voldtekt og vold i hjemmet, uten at det ble iverksatt strafferettslige tiltak, eller sanksjoner om dårlig oppførsel mot politimannen.

Låste inn flere av ofrene sine

Ifølge britiske medier skal 48-åringen ha møtt flere av ofrene sine på datingapper, som Tinder og Badoo. Han skal også ha brukt sin posisjon som politimann for å vinne deres tillit.

Noen av ofrene skal ha blitt låst inn i et skap under trappen i politimannens hjem i Hartforshire, ifølge Sky News. Der skal de ha blitt holdt fanget flere timer i gangen, uten mat, eller ha blitt tvunget til å rengjøre huset hans naken, skriver Sky News.

Carrick skal ha pisket en kvinne med et belte, og urinert på noen av ofrene sine, og fortalt dem når de kunne spise og sove.

Han skal også ha kontrollert dem økonomisk, isolert dem fra venner og familie, og i enkelte tilfeller ha forbudt dem å snakke med sine egne barn.

– Trodde han ville slippe unna med det

Carrick startet i politiet i 2001 etter å ha tjenestegjort i den britiske hæren.

Fra 2009 jobbet han i politiets diplomatiske og parlamentariske spesialkommando, der han også var bevæpnet.

– Carrick hadde en rolle der han ble betrodd med ansvaret for å beskytte offentligheten, men i en periode på over 17 år, gjorde han det stikk motsatte, sa Jaswant Narwal hovedanklager for påtalemyndigheten på en pressekonferanse mandag.

– Dette er en mann som nådeløst fornedret, forringet, begikk seksuelle overgrep og voldtok kvinner. Etter som tiden gikk, ble alvorlighetsgraden intensivert. Han ble modig og trodde han ville slippe unna med det, sa Narwal.

Carrick ble suspendert fra jobben da han ble pågrepet i oktober 2021.

Drapssak

Det er ikke den eneste store sedelighetssaken som har rammet London-politiet de siste årene, skriver NTB.

Kollegaen Wayne Couzens fra samme spesialenhet ble dømt til livstid i fengsel for å ha bortført, voldtatt og drept 33 år gamle Sarah Everard sør i London i mars 2021.

Couzens pågrep Everard etter å ha kommet med en falsk anklage om brudd på smittevernreglene. Deretter voldtok og kvalte han henne, noe han tilsto under rettssaken.

Den gangen fikk politiet kraftig kritikk for manglende bakgrunnssjekk av Couzens og for at det ikke ble tatt grep etter at han ble mistenkt for blotting i 2015.

I 2022 ble hele politistyrken satt under disiplinærtiltak etter at det ble kjent at det var en etablert kultur for mobbing, rasisme og kvinnehat blant en rekke betjenter.

Serieforbryter

– Det er utrolig å tenke på at disse forbrytelsene ble begått av en politibetjent, sier visepolitimester Iain Moor fra politiet i Hertfordshire, der Carrick var bosatt.

Visepolitimester Barbara Gray i London roser kvinnene som har stått fram. Hun beskriver Carrick som en «serieforbryter» som har ødelagt kvinnenes liv og minsket tilliten til politiet.

Gray innrømmet dessuten at hans oppførsel burde blitt avdekket tidligere og sa at saken er blitt sendt videre til den britiske spesialenheten for politisaker.

Dommer Bobbie Cheema-Grubb skal fastsette straffen for Carrick 6. og 7. februar

.

Pågående arbeid

Gray sier arbeidet med å identifisere og renske ut korrupte betjenter fra politistyrken fortsatt pågår.

I juli i fjor ble Mark Rowley utnevnt til leder for arbeidet med å rydde opp i London-politiet. Han har lovet å si opp alle betjenter som er korrupte, rasistiske eller som har brutt loven.

En uavhengig gjennomgang av politiet i den britiske hovedstaden slo i oktober fast at en «radikal» reform er nødvendig når det gjelder hvordan styrken håndterer anklager om kritikkverdig oppførsel mot flere hundre ansatte.

Rapporten ble bestilt etter dommen for drapet på Everard i 2021.

Uvær fra Norge skaper komplett kaos over dammen.