Gå til sidens hovedinnhold

Politisperring rundt hjemmet til Alpe-ofre

Britisk politi har sperret av området rundt hjemmet til familien som ble skutt i de franske Alpene. Naboer er evakuert, melder britiske TV-kanaler.

Claygate (NTB/Nettavisen): Årsaken til politiaksjonen i Claygate i Surrey er foreløpig ikke kjent.

Britisk-irakiske Saad al-Hilli, hans kone Iqbal og en 74 år gammel kvinne som tilhørte samme familie men hadde med svensk pass, ble onsdag funnet drept i familiens bil nær Annecy-sjøen sørøst i Frankrike. Alle de drepte var truffet av flere kuler, blant annet i hodet.

I tillegg ble en syklist funnet skut tog drept ved åstedet.

- Alle fire ble drept med flere kuler og alle fire ble skutt med to skudd i hodet, sier den franske aktoren Eric Maillaud.

Minst 25 skudd skal ha blitt avfyrt.

Lå stille i åtte timer
Familiens eldste datter, Zainab (7), har våknet opp fra koma. Hun ble hardt skadd etter å ha blitt skutt i forrige uke i de franske Alpene. Den yngste datteren Zeena (4) har reist tilbake til Storbritannia.

Fireåringen ble liggende stille i åtte timer på åstedet der hennes foreldre, bestemor og en lokal syklist ble skutt og drept i forrige uke.

Britisk politi begynte å gjennomsøke familiens hus i Storbritannia på lørdag. Etterforskerne forsøker å finne et motiv bak de horrible drapene. Mandag formiddag ble det beordret en evakuering i nabolaget.

- Som følge bekymringer rundt gjenstander funnet på adressen i Claygate, så har politiet utvidet sperringene rundt området, sier politiet i Surrey i en uttalelse.

- Naboer i umiddelbar nærhet blir evakuert. Vi vil komme med mer informasjon når vi har det.

Kan ikke avhøres ennå
Den franske aktoren Eric Maillaud sier at syv år gamle Zainab ikke kan avhøres før om noen dager. Politiet håper jenta kan bidra med å gi opplysninger om hva som faktisk skjedde på åstedet.

Politiet har avhørt yngstedatteren Zeena, men sier at hun ikke fikk med seg noe av det som skjedde.

Etterforskningen på åstedet i de franske Alpene pågår for fullt.

- Vi forsøker å finne ut hvordan de som begikk disse handlingene klarte å komme seg unna, sier aktor Maillaud, melder BBC.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus