*Nettavisen* Nyheter.

Politistudent knivstukket i Oslo

Foto: (Scanpix)

Også en lege er skadd.

28.10.13 15:36

En politistudent og en lege ble knivstukket på Frysja i Oslo mandag ettermiddag.

- Dette skjedde i forbindelse med et bistandsoppdrag at en polititjenesteperson og en lege ble stukket, sier Unni Grøndal ved informasjonsavdelingen til Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Klokken 16 holdt visepolitimester i Oslo politidistrikt, Roger Andresen, pressekonferanse på Politihuset for å orientere pressen om hendelsen.

Ble knivstukket - pågrep gjerningsmannen
- To politistudenter og en erfaren politioverbetjent dro sammen med ambulansepersonell for å pågripe en norsk, 27 år gammel mannlig psykiatripasient. Den ene studenten og legen gikk inn i leiligheten, mens de andre sto utenfor i tilfelle han skulle rømme. Når de ringte på rusjet han ut med kniv og stakk den 23 år gamle politistudenten i ryggen, mens legen ble truffet i magen og lysken, sier visepolitimester Roger Andresen.

Til tross for knvistikket, klarte politistudenten å sette håndjern på mannen, som nå er pågrepet og sitter i arrest på politihuset i Oslo. Studenten og legen ble raskt kjørt til sykehus, der man fikk konstatert at ingen vitale organer ble skadet.

Eksepsjonelt bra jobb
- Politistudenten har gjort en eksepsjonelt bra jobb. Han er en meget robust fyr, og har drevet med en sport som gjorde at det lot seg gjøre å pågrepe pasienten selv om han ble skadet. Jeg er ekstremt glad for at han ikke ble alvorlig skadet, sier Andresen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erik Pettersen (Mediehuset Nettavisen)

Gjerningsmannen er nå siktet for drapsforsøk. Verken politistudenten eller legen ble truffet i vitale organer, og er således utenfor livsfare.

- Patruljen var ikke bevæpnet, men hadde på seg nødvendig verneutstyr, sier Andresen.

- Godt kjent i psykiatrien
Andresen sier at det er vanlig at politiet har med seg studenter på slike oppdrag, for å gi dem nødvendig erfaring. Grunnen til at studenten ble sendt inn til leiligheten for å bistå det medisinske personellet, istedet for den erfarne politikvinnen som var med på oppdraget, ville han ikke gi svar på men understreket at de kommer tilbake til dette i etterforskningen av saken.

Gjerningsmannen er kjent for politiet og har vært godt kjent i psykiatrien siden 2005/06 ifølge Andresen. Politiet bistår i 2-3 slike saker ukentlig, og det er sjelden at det oppstår dramatiske situasjoner, ifølge Andresen.

- Problemet med psykiatri er at det er veldig uforutsigbart hva som kan skje, sier han.

TIPS TIL SAKEN? Kontakt oss på Vaktsjef@Nettavisen.no

Operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt bekrefter hendelsen overfor NTB, men hadde klokken 13.10 mandag ingen flere opplysninger i saken.

Unni Grøndal sier på generelt grunnlag at bistandsoppdrag til helsevesenet gjøres når det er snakk om sykdom eller psykiatri.

- Vi må komme tilbake med hva som skjedde i dette tilfellet, sier hun til Nettavisen.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.