Gå til sidens hovedinnhold

Politistudentene er usikre på jobbmarkedet

Oslo (NTB): Til tross for løfter fra Politidirektoratet, er årets avgangskull ved politihøyskolen usikre på om det er jobb til alle.

Torsdag feirer det første kullet med 720 politistudenter at de er ferdig utdannet. Årets avgangsstudenter er nesten 200 flere enn i fjor, og det skaper bekymring til tross for at tall fra Politidirektoratet viser at 94 prosent av fjorårets nyutdannede hadde fått jobb i politiet innen april i år.

Politistudentenes tillitsvalgte har sendt et brev til Politidirektoratet hvor de uttrykker bekymring til om det er jobber til alle i fremtiden.

- Det er tidlig å si at årets kull ikke får jobb, men vi stiller likevel spørsmålet om hvordan politidirektoratet skal få det til, sier Are Arneberg, leder for studentrådet ved Politihøgskolen i Oslo og Kongsvinger.

- Det er opprettet 350 nye stillinger, i tillegg til at 200 stillinger blir ledige etter at folk går av med pensjon. Det gir en rest på 150. I tillegg er det et etterslep fra tidligere år, og vi er usikre på hvor stort det er, sier Arneberg.

- Det har kommet tilbakemeldinger fra politidistrikt som sliter med økonomien og dermed med å ansette så mange som de har blitt pålagt. Vi har også stilt spørsmål om hvordan politidirektoratet skal sikre at stillinger som folk går fra skal bli utlyst på nytt, sier han. (©NTB) (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller