Gå til sidens hovedinnhold

Polititeori: Sigrid er et tilfeldig offer

Det er ingen relasjon mellom Sigrid og de siktede, ifølge politiet. - Hun synes å være et tilfeldig offer.

POLITIHUSET, GRØNLAND (Nettavisen): Tirsdag kom bekreftelsen fra Oslo politidistrikt på at det var savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) som ble funnet drept i Oppegård kommune. Samtidig ble det kjent at to menn på 37 og 64 år er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Onsdag klokka 14.30 innledet politiet en ny pressekonferanse i saken.

Vil ikke gå ut med dødsårsak
Politiinspektør Hanne Kristin Rohde innledet pressekonferansen med å si at de ikke vil gå ut med detaljer om dødsårsak i denne fasen av etterforskningen.

- Vi er på dag to i en drapsetterforskning. Vi kan ikke gå ut med detaljer om dødsårsak. Det er for tidlig, og det vil kunne ødelegge vår etterforskning, sa hun.

Rohde sa det var informasjon fra Sunnmøre politidistrikt 24. august som ledet til gjennombruddet i saken. Den siktede 37-åringen er fra Ålesund.

- Vi kan ikke si at dusør har spilt en avgjørende rolle for dette tipset, sa Rohde.

Hun sa videre at politiet er kjent med Facebook-profilen til den siktede 37-åringen.

- Vi er kjent med at Facebook-siden til en av de siktede har vært åpen. Den er nå stengt. Det er ikke politiet som har stengt den.

Se hele pressekonferansen her:

HTML EMBED

- Tilfeldig offer
- Det er så langt vi er kjent med ingen relasjon mellom Sigrid og en eller begge av de siktede. Vår hovedteori nå er at hun er et tilfeldig offer.

- Det er en massiv etterforskning. Vi får bistand fra Follo politidistrikt. Det er Oslo som leder etterforskningen, og det er bare vi som svarer media.

Rohde sa avhøret av de to siktede ble avsluttet tirsdag kveld. Hun ville ikke si mer om hva som er kommet ut av avhørene.

Avhører vitner
- Vi jobber videre med avhør av vitner i kretsen rundt de to siktede. Vi kan ikke redegjøre mer om hva som ligger bak siktelsen da dette på det nåværende tidspunkt vil kunne vanskeliggjøre etterforskningen.

Ønsker tips fra publikum

- Vi kan ikke nå si noe mer om hva som har skjedd med Sigrid, men vi jobber ut fra flere teorier. Vi vil ikke besvare spørsmål som knytter seg til tekniske spor. Det er ikke noe nytt rundt biler. Vi jobber med biler. Flere biler er tatt i beslag og blir nå grundig undersøkt. Vi mener at vi er på riktig spor i saken og at vi har et gjennombrudd, men det er mye arbeid som gjenstår. Vi ønskser nå tips fra personer som vet noe om hva som har skjedd, sa Rohde.

Politiet vil onsdag ikke foreta noe avhør av de to som er drapssiktet i Sigrid-saken, melder NTB.

Både den 37 år gamle og den 64 år gamle mannen satt tirsdag i lange avhør i Politihuset på Grønland. Dersom de skal fremstilles for varetektsfengsling, vil dette trolig skje torsdag.

- Min klient vil ikke bli avhørt i dag og blir det et rettsmøte, blir det i så fall i morgen, sier 64-åringens advokat, Aase Karine Sigmond, til NTB.

Hun var til stede under avhøret tirsdag der den siktede avga en fri forklaring.

- Han ønsker å forklare seg slik at politiet kan sjekke ham ut av saken. Han har ikke tidligere hatt noen befatning med politiet, sier advokaten.

Sent tirsdag kveld sa Sigmond til NTB at hun regnet med at avhøret ville fortsette onsdag, men det ser ikke ut til å bli noe av.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem