RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polititopp advarte mot drapsmann

Sist oppdatert:
Politioverbetjent Kjell Mo reagerte med stor undring da han traff drapsdømte Kjell Rune Rotenes i Fjellveien i fjor høst.

Mo, som i mange år var nestleder på vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen Sentrum politistasjon, var på joggetur da han møtte på fire personer i Fjellveien. I det han passerte dem, ropte en av dem navnet hans. Den erfarne politimannen kjente mannen igjen som «vikingdrapsmannen» Kjell Rune Rotenes.

Det er Bergens Tidende som bringer historien i dag. Mo var kjent med at Rotenes bare få måneder tidligere var dømt for drap, og i at det i de sakkyndiges rapport ble vurdert som svært sannsynlig at 33-åringen på nytt kunne begå alvorlige voldsforbrytelser.

- Jeg opplevde det som merkelig at en mann som nettopp hadde begått et drap, kunne spasere ute på åpen gate. Det hele virket uforsvarlig, sier Mo til BT. Politioverbetjenten er nå leder ved utlendingsseksjonen ved Hordaland politidistrikt.

Da han ringte lederen ved sykehusets sikkerhetsavdeling, Siri Nome, fikk han beskjed om at sykehuset mente opplegget var forsvarlig.

Ifølge avisen fikk Rotenes både gå Stoltzekleiven, gå i svømmehallen og se fotballkamp på Brann Stadion. Tidligere i sommer skal han også ha fått permisjon uten følge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere