Polititopp anmeldt for lovbrudd i Sigrid-saken

Tidligere politiinspektør Hanne Kristin Rohde er anmeldt av tidligere siktet i Sigrid-saken for ulovlig frihetsberøvelse og grov uforstand i tjenesten

Tidligere politiinspektør Hanne Kristin Rohde er anmeldt av tidligere siktet i Sigrid-saken for ulovlig frihetsberøvelse og grov uforstand i tjenesten Foto: Anette Karlsen (NTB/Scanpix)

Annmelder tidligere politiinspektør Hanne Kristin Rohde og to politiadvokater for en rekke lovbrudd.

En 28 år gammel mann som i august 2012 ble pågrepet i forbindelse med etterforskningen i Sigrid-saken, annmelder tidligere politiinspektør Hanne Kristin Rohde og to politiadvokater for en rekke lovbrudd.

28-åringen ble pågrepet og siktet for falsk forklaring og satt på glattcelle i tre dager. Nå har mannens advokat Kim Gerdts levert en anmeldelse der han anklager den nå permitterte polititoppen og to andre politiadvokater for blant annet ulovlig frihetsberøvelse og grov uforstand i tjenesten, skriver VG.

«Rohde har psykisk bidratt til lovbrudd begått av andre, selv om hun ikke selv tok noen formelle beslutninger i saken», skriver Gerdts i anmeldelsen.

Han mener at Rohde frontet saken i mediene på en slik måte at klienten hans ble identifisert. Gerdts mener også at måten hans klient ble avhørt og ransaket på, ikke var i henhold til loven.

Hanne Kristin Rohde selv ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen, men skriver i en tekstmelding at det er opp til Spesialenheten for politisaker å vurdere den.

28-åringen ble anmeldt for falsk forklaring etter at politiet mente at hans forklaring i vitneavhør ikke kunne stemme. Han sa blant annet at han hadde sett den 16 år gamle jenta fra sin egen altan den kvelden hun forsvant. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag