RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Horne (Fremover)

Polititopp ble stoppet med 1,5 i promille

Ble fersket for fyllekjøring av kollegene.

Polititoppen i Midtre Hålogaland politidistrikt som etterforskes for fyllekjøring ble tatt med høy promille. Det opplyser politiadvokat Trond Lakselvhaug i Salten politidistrikt til Nordlys.

- Det er snakk om en sak med høypromille. Det vil si at promilleprøven viser en promille på over 1,5, sier Lakselvhaug til Nordlys onsdag ettermiddag.

Salten politidistrikt er oppnevnt som settepolitidistrikt i saken.

Les flere saker fra Nettavisen:

Stoppet av kollegene
Det var Harstad Tidende som først omtalte promillekjøringssaken i dag. Personen, som har en ledende stilling i Midtre Hålogaland politidistrikt, ble stoppet av sine kolleger på kvelden søndag 8. juli.

Salten politidistrikt gjennomførte det første avhøret av mannen kort tid etter.

- Vi reiste oppover til Harstad og avhørte ham, forteller Lakselvhaug, som er påtaleansvarlig for saken.

- Nå venter vi på en sakkyndigvurdering med tanke på påvirkningsgraden da han kjørte, før vi skal ta et nytt avhør av ham. Jeg ser for meg at vi bør kunne være ferdig innen denne måneden.

Var ikke i tjeneste
Politimannen skal ifølge Harstad Tidende ikke ha vært i tjeneste under kjøringen.

I politiloggen til media skrev Midtre politidistrikt følgende 8. juli: «Politiet fikk melding om vinglete bilkjøring på Rv. 83 sør for Harstad. En mann ble senere siktet for promillekjøring. Førerkortet ble beslaglagt og blodprøve tatt».

Nå er han sykemeldt. Politimester Elisabeth Kaas har ifølge Harstad Tidende ikke ønsket å uttale seg om personalsaken.

Spesialenheten for politisaker har ikke vært inne i saken, opplyser Thomas Nordberg, etterforskningsleder ved Spesialenheten for politisaker avdeling Midt- og Nord-Norge.

- Vårt mandat består først og fremst av å etterforske mulige straffbare handlinger begått i tjenesten. Uten at jeg kjenner til saken utover det jeg leser i media, tyder det på at dette har skjedd på fritiden, og dermed ikke er innenfor Spesialenhetens område, sier Nordberg til Nordlys.

Les flere saker fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere