RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polititopp i fengsel med utenlandske statsborgere

Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen.
Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen. Foto: Bjørn Sigurdsøn
Sist oppdatert:
Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen sitter varetektsfengslet i et fengsel der de fleste medfangene er utlendinger.

Oslo (NTB): Den tidligere spaneren i Oslo politidistrikt ble pågrepet og fengslet 24. februar. Fengslingsperioden ble tirsdag denne uka fornyet for fire nye uker. Jensen er underlagt brev-, besøks- og medieforbud, men slipper å sitte i isolasjon. Dermed har 56-åringen mulighet til å omgås andre fanger.

Spesialenheten for politisaker, som mistenker ham for å ha mottatt store pengesummer i bytte mot å legge til rette for smugling av flere tonn hasj, har ifølge VG tatt høyde for at han kan ha fiender på innsiden av murene. Derfor er han plassert i det som betegnes som et spesialfengsel et sted på Østlandet med for det meste utenlandske medfanger, skriver avisen.

- Han kan bli veldig utsatt blant de andre innsatte. Som politimann i fengsel, kommer mange til å ha lyst til å ta ham, sier en erfaren politimann til avisen.

Jensen sitter på en høysikkerhetsavdeling med relativt få celler. Spesialenheten ønsker av hensyn til Jensens sikkerhet ikke at navnet på fengselet blir omtalt i mediene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere