Gå til sidens hovedinnhold

Polititopper 22. juli skal selv lede endringsarbeid

Oslo (NTB): Fem av de seks polititoppene som skal lede den store endringsprosessen i politiet etter rapporten fra 22. juli-kommisjonen, var selv sentrale politiledere før terrorhandlingene.

Innen 1. september skal forslaget til endringer legges fram for politidirektøren. 22. juli-kommisjonen nærmest slaktet norsk politi i sin rapport for åtte måneder siden og beskrev en rekke områder der systemet hadde sviktet.

Politiet selv har identifisert 203 forbedringspunkter som er fordelt på fem innsatsområder. Både lederen av dette arbeidet, Torodd Veiding, og fire av de fem andre politimestrene som har fått oppgaven med å lede hvert sitt innsatsområde for endringene, hadde sentrale lederroller i politiet i tiden før 22. juli 2011, skriver Aftenposten.

KrF-leder Knut Arild Hareide var leder for 22. juli-komiteen på Stortinget og stiller spørsmål ved om det er optimalt at så mange av dem som hadde ledende politiroller 22. juli, nå leder endringsarbeidet.

- At man var en del av systemet den 22. juli skal ikke være diskvalifiserende i seg selv, men at fem av de seks kommer fra dette systemet, er ikke optimalt, sier han.

Ifølge politiet skal endringene styrke beredskapen i Norge slik at landet er bedre rustet til å håndtere nasjonale krisesituasjoner som terrorhandlingene for over ett år og åtte måneder siden. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis