Gå til sidens hovedinnhold

Politivakter drept mens de fulgte spansk turist i Pakistan

Quetta (NTB-AFP): Minst seks pakistanske politimenn ble drept mens de eskorterte en spansk turist som var på sykkeltur i den konfliktfylte provinsen Baluchistan sørvest i Pakistan.

Syklisten og de lokale politifolkene ble utsatt for et bakholdsangrep om lag 55 kilometer vest for provinshovedstaden Quetta, opplyser tjenestemenn. Dagen før be 24 sjiamuslimer drept i et bombeangrep mot en buss i det samme området. Sjiamuslimene hadde vært på pilegrimsreise til Iran.

Syklisten fikk kun mindre skader, mens seks av politimennene ble drept og fem andre såret i skuddvekslingen, ifølge lokale myndigheter. En av angriperne skal også ha blitt drept.

Baluchistan grenser til Iran og Afghanistan og er en av Pakistans mest urolige områder. Syklisten hadde syklet til Pakistan via Iran.

Flere andre vestlige borgere har tidligere blitt bortført i området. I mars i fjor forsvant to tsjekkiske kvinner. De er fortsatt savnet, og det eneste livstegnet er en video som ble offentliggjort i oktober, der de to ber den tsjekkiske regjeringen sørge for at de blir satt fri.

Et sveitsisk par ble holdt fanget av Taliban i over åtte måneder etter å ha blitt bortført i Baluchistan i 2011. De ble funnet i god behold i mars 2012. (©NTB)

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis