RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politivold på sitt beste?

Sist oppdatert:
«Crackdown» til Xbox 360 lar deg tre inn i skoene til en superpolitimann.

(Spillmagasinet): Vi mennesker foretar hundrevis, om ikke tusenvis av valg hver dag. Vi velger hvilket pålegg vi skal ha på brødskiva, hvilken farge dagens plagg skal ha, om jenta (eller gutten) vi akkurat så var søt, også videre.

Slik er det med actionspillet «Crackdown» til Xbox 360 også. Vi har fått tak i en tidlig versjon av spillet, og brukt noen hyggelig og noen frustrerende timer på det.

Video:Gameplay-video #1.
Video:Gameplay-video #2.
Video:Sjekk traileren her.

Mange valg

«Crackdown» på Xbox 360 handler bare om valg. Det er helt åpent og du kan alltid løse en situasjon på mange forskjellige måter. Du kan for eksempel enten hoppe fra tak til tak eller knuse porten for å komme inn et sted, og knerte folk ved og kaste jernrør eller skyte på dem.

Målet i spillet er å knuse de tre kriminelle gjengene som herjer storbyen din. Hvilken rekkefølge du knerter dem i og hvordan er helt opp til deg, faktisk må du selv utforske byen og finne ut av hvor lederne og andre skumlinger gjemmer seg.

«Crackdown er helt åpent og du kan alltid løse en situasjon på flere forskjellige måter.»

Les også:Kjøp spill - prøv «Halo 3».
Og:Crackdown kommer i februar.

Det blåser på toppen

Du kan ta de tre lederne med en gang og være ferdig med historien i «Crackdown» på et par timer, men det er forbeholdt de med utrolige spillferdigheter.

Vi vanlige må knerte noen av leverandørene deres først – gjengmedlemmene får svakere våpen hvis du dreper våpendealeren, forsvinner bilfyren blir kjøretøyene dårligere, også videre.

En annen ting er at fyren din er en skikkelig pyse i starten. Heldigvis kan han, takket være heftig genmodifisering, oppgraderes etter mottoet «Learning by doing».

Vær ond

Du blir for eksempel bedre til å skyte ved og plaffe løs på fiendene, og sterkere ved å kaste ting på dem eller banke løs med knyttnevene.

Det å oppgradere ferdighetene skal gå fort i den ferdige utgaven, men i koden vår tok det både år, dag og litt til. Ellers kan vi rapportere om et par meget underholdende timer, når «Crackdown» ikke prøvde å drepe oss med en hel haug bugs da («JEG SKAL SIKTE PÅ HAN ***** FYREN, IKKE BENKEN» ble standardfrasen).

Kjempegøy

For det å hoppe fra tak til tak og gønne fiender fra oven, cruise rundt med mexikansk musikk på full guffe, og knerte gangstere ved og kaste bildører på dem er kjempemorsomt.

Hadde det ikke vært for at maskinen vår krasjet hele tiden og vi til slutt gikk litt lei akkurat det, hadde vi sikkert sittet og spilt ennå.

En ting vi ikke er sikre på, er om «Crackdown» klarer å være gøy i lengden. Vi er redd for at spillet er for fritt (og blir et leketøy du drar frem i ny og ne), og at for eksempel det å finne alle gangsterne (og undersåttene) og hele tiden måtte oppgradere figuren, blir kjedelig.

Heldigvis er det ikke lenge til vi finner ut av det, «Crackdown» lanseres på Xbox 360 den 23. februar.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere