RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SOL OG BJØRKEPOLLEN: Bjørketrær i full blomst på Huk er vakkert - men også et kommende mareritt for mange pollenallergikere. Det er fare for stor spredning av bjørkepollen de nærmeste dagene.
SOL OG BJØRKEPOLLEN: Bjørketrær i full blomst på Huk er vakkert - men også et kommende mareritt for mange pollenallergikere. Det er fare for stor spredning av bjørkepollen de nærmeste dagene. Foto: Aleksander Andersen (NTB scanpix)

Pollenrekord i Danmark

Sist oppdatert:
Pollenallergikere i Danmark merker den milde våren på kroppen. Mandag ble nivåene på bjørkepollen målt som de høyeste noensinne.

Mandagens pollentall var 4696, noe som er rekord i Danmark.

- Når pollentallene er så høye, så kan alle med bare en smule allergi merke det, sier Lise Nørgaard, kommunikasjonssjef i Astma-Allergi Danmark.

På grunn av den milde vinteren startet bjørkepollensesongen 14 dager tidligere enn normalt. Det fine været i påsken har også gitt optimale betingelser for pollenspredning.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om Norge får lignende forhold, får NTB opplyst av Astma- og allergiforbundet tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere