RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pollensesongen i gang – senere enn på flere år


Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Allerede til helgen kan enkelte pollenallergikere føle på kroppen at våren er i anmarsj. Pollensesongen er snart i gang i Sør-Norge.

Pollenanalytiker Hallvard Ramfjord ved NTNU i Trondheim, som har ansvaret for pollenvarslingen i hele landet, sier det er lenge siden sesongen startet så sent som i år. I fjor startet pollensesongen allerede i januar.

– På Sør- og Østlandet er det mange år siden vinteren har vært så hard, mens i Trøndelag må vi tilbake til 2013 for å finne en så sen start på pollensesongen, sier Ramfjord til NRK.

På Vestlandet ytterst mot havet har spredningen av pollen allerede startet så smått, men snart vil også resten av landet komme etter. Det er orr og hassel som begynner først, og det er modningen av raklene som allergikerne etter hvert vil merke.

– Det kan bare være snakk om timer eller dager før spredningen begynner. For selv om det er kaldt om natten, er dagtemperaturene såpass høye at modningen starter, sier Ramfjord.

Tall fra Statens legemiddelverk viser at 875.000 nordmenn hentet ut reseptbelagte medisiner mot pollenallergi i 2016, og det er 17 prosent av befolkningen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere