RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polsk seilbåt i nød utenfor Bergen

Sist oppdatert:
Fem personer er om bord.

SISTE Like før klokken 23 opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge at alle er evakuert.

To redningshelikoptre er fremme ved den polske seilbåten som er i havsnød utenfor Bergen. De fem om bord har fått tilbud om å bli heist opp, men er i tvil om de ønsker å bli evakuert.

– De er usikre på om de vil ta imot tilbudet, så de føler nok ikke at de er i så stor nød som det først ble meldt om. Vi kan ikke tvinge dem til å forlate skuta si, sier redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB i 22-tiden lørdag.

Det var klokken 19.09 at mannskapet på den polske seilbåten «Magnus Zaremba» ba om evakuering etter at båten hadde brukket masten og tok inn vann.

Ifølge Viste har seilbåten flippet helt rundt flere ganger på grunn av dårlig vær.

– De må vurdere selv om de ønsker å bli evakuert. Tilbudet utløper når redningshelikoptrene må returnere når de går tom for drivstoff. Den første båten, Kystvaktskipet KV Ålesund er jo på vei, men det er ikke fremme før i morgen tidlig, sier Viste.

Ytterligere to skip er sendt mot stedet. Ingen av personene om bord på den 18 meter lange seilbåten, er skadd. Nasjonaliteten til de fem er ikke kjent.

Dårlig vær førte til at redningshelikoptrene kom fram senere enn planlagt. Det blåser kraftig og bølgene er mellom seks og ti meter høye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere