Gå til sidens hovedinnhold

Polske smuglere dømt etter mafiaparagrafen

Halden (NTB): Ti polske menn er i Halden tingrett dømt til fengsel i opptil to og et halvt år for smugling. Alle er dømt etter den såkalte mafiaparagrafen, som gjør at organisert kriminalitet kan straffes hardere.

For mannen som fikk den strengeste dommen, er fengselsstraffen den dobbelte av aktors påstand, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Alle ti er dømt til straffer på minst ett års fengsel.

«Det som er et bærende element ved straffutmålingen, er at alle er profesjonelle smuglere. De kan derfor ikke sammenlignes med den typiske varesmugler som innfører varer i håp om en enkeltstående lettjent fortjeneste. For de tiltalte i vår sak er varesmuglingen en fulltids jobb», heter det i dommen.

Paragraf 60a i straffeloven, den såkalte mafiaparagrafen, slår fast at maksimumsstraffen dobles hvis handlingen er et ledd i virksomheten til en organisert gruppe, med en øvre grense på fem års skjerpet fengselsstraff.

Polakkene ble pågrepet under en stor aksjon langs E6 i Sarpsborg 2. februar i fjor. Dommen omfatter også smugling til Norge i perioden fra 1. august året før. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen