RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PolyDisplay opp før nyhet

Sist oppdatert:
Aksjekursen til det unoterte selskapet PolyDisplay og gründer Thor Kamfjord steg kraftig i slutten av forrige uke. Nå er selskapet ute med informasjon til aksjonærene
PolyDisplay-aksjen løftet seg kraftig torsdag og fredag i forrige uke. Da steg aksjen fra 0,75 kroner til 2,10 kroner.

Mandag morgen har PolyDisplay sendt ut en melding til sine aksjonærer om fremgang for selskapets teknologi.

Selskapet opplyser at deres EASL-teknologi nå er tilstrekkelig "utviklet, dokumentert og testet" slik at salg, produksjon og leveranse av pilotserier mot utvalgte applikasjoner og OEM-type pilotkunder kan igangsettes.

EASL DMD teknologi (Electrically Addressed Smectic Liquid enabling Daylight Memory Displays), er ny metode for å utvikle skjermer.

- Har selskapet kommet inn i en ny fase?

- Åpenbart. I og med at vi skal ut å selge vår teknologi, har vi satt i gang kommersialiseringen av teknologien, sier finansdirektør William B. Gram i PolyDisplay til iMarkedet.

Han sier videre at selskapets kunder har ventet på det nødvendige gjennombruddet på produksjonsssiden, noe selskapet har klart nå.

Henter penger

PolyDisplay anslår nå at selskapet har et kapitalbehov frem til positiv kontantstrøm på rundt 25 til 40 millioner kroner. Selskapet skriver imidlertid i meldingen at en raskere forretningsbygging med basis i bedre markedsrespons enn ventet, vil kunne øke behov for kapital til raskere ekspansjon og arbeidskapital.

- Styret innkaller til generalforsamling og ber om fullmakt til å utstede inntil 5 millioner aksjer frem til ordinær generalforsamling 2004. Innen rammen av 5 millioner aksjer søkes det også å kunne utstede konvertibelt lån med inntil 10 millioner kroner, heter det i en melding.

Som ledd i emisjonsplanene til PolyDisplay har styret i selskapet, under forutsetning av generalforsamlingens godkjennelse, tatt opp konvertibelt lån med konverteringskurs 2,50 kroner og to års løpetid. Lånebeløp er 3 millioner kroner.

Dette skriver PolyDisplay (PD) for å forsikre sine aksjonærer om hva pengene skal brukes til:

- PD skal investere emisjonsmidlene i videre forskning for å forbedre og videreutvikle teknologien mot et bredere produktspekter, i produksjon av pilotprodukter, og i en tilstrekkelig, men begrenset salgs- og markedsførings-aktivitet (salg mot få og store OEM-kunder er kostnadseffektivt). Det skal også investeres i utvikling av rimeligst mulige komponenter med hensyn på volumproduksjon samt i utvikling av mer effektive produksjonsprosesser. PD skal IKKE investere i egen produksjon av verken væskekomponenter, skjermer, elektronikk eller sammenstilling til sluttprodukter, heter det i meldingen fra PolyDisplay.

Skal markedsføre aksjen igjen

Etter å vært i dvale i lengre tid, vil nå PolyDisplay-ledelsen igjen markedsføre aksjen.

- PD starter, med dette dokument, en aktiv prosess for å etablere optimal informasjon i markedet for å sikre riktigst mulig prising av aksjen. PD vil fortløpende informere om hendelser som er relevante for kursfastsettelsen, og vil søke å gjøre PD-aksjen til et attraktivt og relativt likvid investeringsobjekt.

PolyDisplays finansdirektør William B. Gram sier videre til iMarkedet at det ikke er planer om en notering på Oslo Børs nå, men at dette kan være aktuelt "når tiden er moden".

Her er PolyDisplays skryteliste til aksjonærene:

* De to første produksjonsbedrifter for LCD (Liquid Crystal Displays) er valgt i USA og Tyskland, og begge leverer tilfredsstillende produkter. Skalaproduksjon vil trolig bl.a. bli lagt til asiatisk produsent.

* Væskekomponenter produseres nå i hhv. Litauen og Kina (forskjellige komponenter ihht PDs proprietære formuleringer), og blandes i Norge under PD-kontroll.

* Markedsførings- og salgsapparatet er etablert for Europa i januar 2004 gjennom bl.a. en unik "insourcing"-avtale med tung salgs- og markedskompetanse, og er under planlegging med sikte på oppbygging i USA i andre halvdel av 2004.

* PD har ultimo januar 2004 signert en intensjonsavtale med Telenor ved konserndirektør for teknologi - med mål å utvikle konkrete felles løsninger.

* PD har i lengre tid hatt en rekke interessenter for testing av selskapets løsninger så snart disse kan leveres for pilotprosjekter. Dette er aktører i flere land i Europa, med et meget betydelig salgspotensiale hver for seg. PD forventer inngåelse av inntil 10 pilotprosjekter i løpet av 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere