*Nettavisen* Nyheter.

Pondus sponser fotball

Det er ikke akkurat Carlsberg, men 3. divisjonslaget Dale i Sunnfjord skal denne sesongen spille med Pondus på ryggen.

11.02.06 13:30

At den rabiate tegneserie-figuren Pondus' kjødelige opphav, Frode Øverli, er fotballinteressert, er neppe noen nyhet. Men nå har han tatt steget opp blant de store, de virkelig store, Carlsberg, Chess og Rema 1000. Pondus er blitt fotballsponsor.

Der, på ryggen til Dale IL, fra Sunnfjord, vil Pondus-logoen lyse opp og forhåpentligvis skremme vannet av motspillere fra så eksotiske lag som Eid, Høyang og Skavøypoll.

Moren derfra
- Jeg kommer nok til å se noen kamper i løpet av sesongen, forteller Øverli som tror logoen skal plasseres under tallet på ryggen.

- Det er ingen sportslige grunner til at Pondus sponser Dale, kun at Øverlis mor kommer fra nabolaget og at han selv bygger hytte i nabokommunen.
- Jeg er ikke hovedsponsor. Det tror jeg er Fjaler Sparebank.

- Har du ambisjoner om å erstatte Carlsberg-logoen hos Liverpool, kanskje.

- Ingen ambisjoner i den retning, men jeg følger jo med hvordan det går med laget.
Øverli som er bosatt like utenfor Bergen, kan fort komme til å inkludere Dale IL i Sunnfjord i sine striper. Muligens i forbindelse med at store lag legger treningsleirene sine til Dale om sommeren. Her er det bare å følge med.

- De spiller på Dingemoen. Kan du tenke deg flottere navn. Jeg kunne ikke kommet på noe bedre selv, ikke om jeg hadde prøvd en gang. Vi får se. Ingenting er umulig.

Klassikeren
I mellomtiden får svorne fans hente fram igjen Øverlis største stripe gjennom alle tider. Jesus som kikker ned og sukker oppgitt idet Liverpool ligger under 0-3 i Champions League finalen; " 0-3 etter første omgang, dette løpet er nok kjørt. "

" Vi får nå se," svarer faren i bakgrunnen, mens han trer en Liverpool skjorte på seg.

Alle husker hvordan det gikk. 3-3 og Liverpool-seier på straffespark. Både en kamp og en stripe i den absolutte verdensklasse.

- Det ble litt rift om den ja. Den har jeg tatt vare på selv og har den hengende på veggen. Jeg ble vel inspirert av stunden, ler tegneseriemakeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.