Gå til sidens hovedinnhold

Pønkere tvangsklippet av sharia-politiet

Deretter ble de 64 pønkerne tvangssendt på «rehabilitering» på en politiskole.

Hundrevis av pønkere var samlet på en konsert for å samle inn penger til foreldreløse barn i Indonesia tidligere denne uken. Konserten ble arrangert i Aceh, som er den eneste provinsen i Indonesia som praktiserer strenge, islamistiske sharia-lover.

Men under konserten gjennomførte det såkalte sharia-politiet en aksjon mot alle pønkerne og pågrep 64 mennesker, inkludert fem kvinner.

Pønkerne fikk hanekammene sine tvangsklippet, i tillegg til at de ble avkledd og tvangsbadet for å forberedes til en bønnestund.

- Vi har ikke gjort noe galt
Deretter ble de sendt til en politiskole hvor de skulle gjennomgå ti dagers rehabilitering med åndelig veiledning.

- Hvorfor arresterte de oss. De har ikke gitt oss noen grunn. Vi har ikke stjålet noe, og vi plaget ingen. Det er vår rett å gå på en konsert, sier konsertgjengeren Fauzal (20) til nyhetsbyrået AFP.

Det var i 2001 at Sharia ble innført i Aceh, og provinsen har de siste årene blitt stadig mer fundamentalistisk. Blant annet så har pisking blitt innført som straffemetode.

Shariapolitiet begrunner aksjonen mot pønkerne med at de forsøker å holde området fritt for synder.

- Vi frykter at sharia-lovene som er implementert i denne provinsen, vil bli forpestet av deres aktiviteter, sier viseborgermester Illiza Sa’aduddin Djamal til nyhetsbyrået.

- Vi håper at det å sende dem til rehabilitering vil føre til at de til slutt angrer seg.

Slå ned på avvikende atferd
Hensikten med aksjonen, ifølge politiet, var å slå ned på avvikende atferd.

- De dusjer aldri, de bor på gaten og ber aldri. Vi må fikse dem slik at de oppfører seg ordentlig og moralsk. De trenger streng behandling for å endre sin mentale oppførsel, sier politisjef i Aceh, Iskandar Hasan.

Lokale menneskerettsaktivister forsvarer imidlertid de unge pønkerne, og sier at arrestasjonene bryter med menneskerettighetene.

- Det å være en pønker er bare en livsstil. De eksisterer over hele verden, og de bryter ingen lover og skader ingen mennesker, sier menneskerettsaktivist Evi Narti Zain til AFP.

90 prosent av Indonesias 240 millioner innbyggere er muslimer, men majoriteten praktiserer en moderat form for islam.

Kommentarer til denne saken