RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pop-Dina drømmer om musikal

Hun studerer jus, har spilt teater, danset aktivt, tatt bronse i tennis-NM, deltatt i Frøken Norge, utgitt et album og jobber med et nytt. Men Dinas drøm er å spille musikal i London.

(SIDE2): Caroline Dina Kongerud, alias Dina, har alltid vært interessert i musikk. Allerede som 7-åring begynte hun å spille klassisk musikk. Popgenren startet hun først med i en alder av 14.

Dina ble for alvor kjent for det norske folk da hun slo igjennom med hiten «Bli hos meg» i 2003. For tiden er hun aktuell med låten «Sommernattsdrøm».

Selv sier hun at prosessen for å komme dit hun er i dag har vært lang.

– Jo lengre man har vært artist, desto hardere er det. Yrket som artist medfører en del reising, det er givende, men også stressende, sier hun.

«Jo lengre man har vært artist, desto hardere er det»

I hverdagen er 20-åringen fra Bekkelaget i Oslo opptatt med sangkarrieren og jusstudier. I tillegg vil hun gjerne være sammen med venner, familie og trene.

Prioritering er derfor er viktig moment for den travle artisten. Denne sommeren har hun valgt å ta en lang og avslappende ferie. Mesteparten av tiden har hun derfor tilbrakt i Spania og på hytta i Kragerø.

Om ti år håper Dina å være utdannet jurist, men samtidig drive med musikk ved siden av.

- Jeg setter meg mål underveis, så tar jeg ting litt som det kommer.

Hva er ditt beste sommerminne?

- Da jeg var åtte år og dro sammen med familien på min første utenlandstur til Gran Canaria i Spania. Der fikk jeg mange nye venner og badet masse. I tillegg ble det hele tiden arrangert ulike aktiviteter og underholdning.

Hvor varmt er det når du bader:

- Ganske varmt. Hvis jeg virkelig skal svømme må det være rundt 25 grader. Når det er rundt 20 kan jeg ta en rask dukkert.

Hva er den beste sommermaten?

- Det må være honningmelon med skinke. Jeg spiste det tidligere i sommer da jeg var i Spania, det var herlig godt.

Beskriv den perfekte sommerkvelden.

- Det må være en varm kveld, på en hvitaktig strand, med sval vind og mange stearinlys. Der skal jeg sitte og se utover vannet, med en Pepsi Max, en av mine favorittdrikker, og prate og høre på bølgeskvulp. Gjerne med en man er glad i, eller med gode venner.

Hvilken sang forbinder du med sommeren og hvorfor?

- I år er det definitivt «La Tortura» med Shakira og Alejandro Sanz. Den sangen har alt; god rytme, gode stemmer, det er en genial duett. Den er veldig fengende og får meg til å danse. I tillegg er Ravi & DJ Løv og De Månråus med låten «Tsjeriåu» en vinner. Ellers er jo «Bli hos meg» en spesiell sang som jeg forbinder med sommeren.

Hva vil du si er din beste og din verste side?

- Den verste er at jeg kan være ganske sur hvis jeg må stå opp tidlig. Før ni kan være særlig slitsomt. Jeg er et typisk nattemenneske, som liker å jobbe om natten og sove lenger om dagen.

Den beste ved meg er at jeg er pliktoppfyllende, strukturert og at jeg som oftest har godt humør.

Kan du fortelle om noe, noen som har gjort inntrykk på deg?

- Mamma. Hun har gitt meg innspill, hun er alltid støttende og den som generelt har påvirket meg mest. Vi har et veldig åpent forhold og snakker mye sammen. Hvem som gjør inntrykk på meg går ofte i perioder. Noen ganger kan det være noen venner av meg som står for noe bra, eller gjør noe bra, da blir jeg fascinert.

Har du noe forbilde? Evt hvem?

- Jeg har egentlig ingen forbilder, Joss Stone er imponerende, særlig hennes vokalprestasjoner. Shakira skriver låtene sine selv, det er også noe som imponerer meg. Mamma er på mange måter også et forbilde på grunnen av den personen hun er.

Hva gjør deg glad?

- Jeg blir veldig glad hvis jeg har ferie, og hvis det ikke er mye stress. Når noen stiller opp, for eksempel venninner som kjører meg et sted, eller hvis jeg kan hjelpe andre hvis de trenger det. Når jeg spiser god mat, skriver en bra låt eller rett og slett at andre utgir en fin låt, da blir jeg glad.

Hva gjør deg trist?

- Når noen rundt meg er trist, da blir jeg det også. Hvis det skjer noe leit, eller ting skjærer seg og ikke går som planlagt, da blir jeg trist.

Hvilken årstid liker du best, og hvorfor?

- Det er helt klart sommeren. Da er det varmt, ofte sol, jeg kan slappe og har lange ferier. Jeg har også veldig mange gode minner knyttet til sommeren.

Har du en drøm? Eventuelt hva er den?

- Jeg har alltid hatt en drøm om å være med i en musikal i London. Det beste hadde vært å få være med i enten «The Phantom of the Opera» eller «Les Miserables». Jeg er veldig glad i teater, særlig litt gammeldagse stykker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere