En avglemt popcornpanne på sterk varme skal være årsak til husbrannen i Salangen seint torsdag kveld.

Bolighuset på Lensmannsjordet på Sjøvegan ble nærmest totalskadd i brannen, skriver Fremover.

Med en panne på ovnen, forlot beboerne huset. Ikke lenge etterpå gikk brannalarmen. Politiet i Salangen bekrefter at brannen startet på kjøkkenet i bolighuset.

- Vi mener brannårsaken høyst sannsynlig ligger i overoppheting av en kjele der varmen har stått på fullt. Det har så tatt fyr i ventilatoren over ovnen, sier lensmann Nils Johan Mikalsen i Salangen.

Store skader
Brannalarmen gikk like over klokka 22.00 torsdag kveld. Brannen skal ha blitt varslet blant annet fra ambulansestasjonen som ligger bare noen titalls meter unna huset.

Brannvesenet som heller ikke har lang vei til brannstedet, var raskt på plass for å starte slukningsarbeidet. Det tok ikke så lang tid før brannen var under kontroll. Men skadene på huset var da allerede svært omfattende.

Var ute
To personer bodde i husets hovedetasje der det begynte å brenne. De to var begge ute da brannen startet. Politiet har ikke oversikt i om beboeren i husets leilighet var hjemme da brannen startet.

Uansett kom ingen personer til skade i brannen. De tre som bodde i huset har alle fått midlertidig boplass.

Det brant rimelig godt i huset da brannen ble varslet. Men brannvesenet hadde god tilgang på vann i området, og hadde bare drøyt 100 meters utrykningsdistanse til huset.

Les flere saker i Fremover