Poppet piller før duellen

NERVER: Harald Rønneberg biter tenna sammen før helmaratonduellen søndag formiddag i Oslo. Om skaden gjør at han må bryte gjenstår å se.

NERVER: Harald Rønneberg biter tenna sammen før helmaratonduellen søndag formiddag i Oslo. Om skaden gjør at han må bryte gjenstår å se. Foto: Camilla Flaatten (Side2 (Nettavisen))

Helmaraton er ikke for pyser. Heller ikke for Harald Rønneberg.

28.09.08 14:04

(SIDE2): - Det er lettere å løpe litt rusa, ler Harald Rønneberg (35) til Side2 en snau halvtime før den berømte Senkveld-duellen skulle starte søndag morgen. Programlederen har fått en muskelstrekk i foten og har ikke løpt på seks uker - noe som passer dårlig for en Senkveld-duell.

- Her har jeg med paralgin forte og noen andre piller for å bekjempe smertene, sier han og viser oss sitt lille apotek før startskuddet går. Teiping av fot skal han også gjennom og løpe kommer han til å gjøre på ren vilje.

Komisk slagplan
Sammen med makker Thomas Numme (38) har de lagt en slagplan for helmaraton der de kjemper mot Karita Bekkemellem og Inger Lise Hansen.

- Hva er taktikken i dag?
- Vi har nærmest en komisk taktikk, vi skal starte helt rolig med gåing nærmest. Vi kommer til å se ut som pingler, men dette er helt nødvendig, sier Thomas Numme til Side2.

Treningen har vært uvant for programlederne og det har vært en tøff sommer.

- Jeg er jo vant med å løpe kanskje en halvtime, ikke legge ut på løpetur i timevis for å si det sånn. Vi løp jo flere ganger i uka og jeg har ikke sett kona mye - det ble uvant for henne også, gliser Thomas Numme.

Men formen har blitt upåklagelig og selv om Harald starter med en skade så tror han de vinner duellen.

- En skulle kanskje tro det at det blir lett å slå to damer og det stemmer nok det, ler han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Nina Rustad Martinussen

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Utfordret

Foto: Camilla Flaatten

Før «Senkveld» hadde en av sine siste sendiger i vår utfordret Grete Waitz (54) gutta til halvmaraton. Men så tøff i trynet som Harald jo er sa han at det måtte jo bli helmaraton hvis det skulle bli en skikkelig utfordring.

Både jentene og guttene har trent i ukevis i sommer og alle fire har fulgt planen til maratondronningen.

- Jeg har satt opp et treningsopplegg som skal gjøre dem klare for dagen. Jeg synes det er utrolig tøft at de har kastet seg på et helmaraton, sier Grete Waitz til Side2. Opplegget for å trene seg godt opp til en helmaraton varer i 17 uker og Senkveld-gutta kom i gang en uke senere enn de egentlig burde og underveis har de møtt motgang i form av Thomas sin dårlige rygg og Haralds muskelstrekk. Men Grete tror alle fire kommer til å fullføre, og det mest vanlige er på mellom fire og seks timer.

- Jeg har gått helmaraton på sju timer, så dette klarer de nok alle fire, sier hun som selv har fått et trøtthetsbrudd i låret som gjør at hun ikke kan løpe.

- Jeg utfordret ordføreren (Fabian Stang red.anm.) på tre kilometer, men så ble ikke det noe av. Så vi får finne på noe annet!

(Artikkelen fortsetter under bilde)

Foto: Nina Rustad Martinussen

Nybakt mamma
KrF-politiker Inger Lise Hansen (27) og Kartia Bekkemellem (43) har nerver før start, men løpingen har gitt mersmak for de begge.

Inger Lise takket ja til duellen bare ti uker etter at hun ble mamma.

- Jeg så på det som en god mulighet til å komme i form etter fødselen og det har jeg gjort. Det var en utfordring jeg ikke kunne si nei til, sier Inger Lise til Side2.

Karita Bekkemellem våknet klokken fire om morgenen og kjente på spenningen før løpet - hun har aldri vært noe glad i løping, men nå er hun hekta.

- Jeg er 43 år gammel og har kommet i skikkelig god form. Det har vært noen fantastiske uker og jeg har gledet meg over den gode treningen, sier Karita til Side2.

- Jeg trodde ikke jeg klarte å løpe så langt, men det gjør jeg nå!

Smart taktikk

Foto: Camilla Flaatten

Karita og Inger Lises taktikk er å følge Gretes formel til punkt og prikke.

- Vi skal starte rolig og løpe ti minutter og deretter gå i ett minutt. Det er starten som er verst og noen kilometer ut, men dette skal nok gå fint. Det hadde vært artig å vinne, men vi er bare så glade for å bli med på utfordringen, sier hun.

Alle deltakerne løper for Team AKTIV - og dermed støtter de kreftsaken under Oslomaraton. Les mer på nettsiden aktiv mot kreft. (ekstern side)

Resultatet av Senkveld-duellen ser du på TV 2 fredag kveld.
Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.