Det amerikanske mediet Bloomberg omtaler det som holdt på å koste det tyske luksusbilmerket Porsche dyrt. For da den nye versjonen av Porsche-modellen «Panamera» skulle legges ut for salg i Kina bommet leverandøren grovt på prisen.

I stedet for å legge bilen ut til salgs for 998.000 kinesiske yuan, ble den lagt ut for 124.000 kinesiske yuan, noe som tilsvarer 183.000 norsk kroner. Til sammenligning ligger prisen på forholdsvis nye Panamera-modeller ute på Finn for godt over millionen.

Ifølge Bloomberg rakk flere hundre lynraske kjøpere å trekke avtrekkeren og kjøpe bilen for en åttendedel av markedsprisen.

Dessverre for disse, og til stor misnøye blant mange på sosiale medier trakk Porsche tilbake «tilbudet» sitt og returnerte pengene folk hadde brukt. De omtalte tabben som «en alvorlig feil».

Men det kan samtidig virke som om en heldig kjøper fikk en slags avtale uansett. For en talsmann for selskapet sier til Bloomberg at den første personen som kastet seg over tilbudet fikk forhandlet frem en «lønnsom avtale».

De andre kjøperne fikk en personlig telefon fra den tyske bilgiganten der de beklaget tabben.