RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Porsche til en tidel av prisen

Men ser du hvorfor den er så billig?

(LXUS.no) Har du alltid hatt lyst på en 1955 Porsche Spyder? Nå kan du få en – til en tiendedel av vanlig pris

Å skaffe seg en vintagebil kan ofte være en dyr affære, men nå finnes det råd. Pleasure.dk har funnet en amerikansk bilselger i San Diego som produserer kopier av klassiske bilmodeller opp gjennom tidene.

LES OGSÅ:
Slik avslører du falsk luksus
Legendarisk filmbil til salgs
Luftig satsning fra bilprodusent
De eier verdens dyreste yachter

Den nye kopien er verken ulovlig eller noe billig skrap, men en bil som har designet til en gammel klassiker og komforten til en ny. Kopiene har moderne installasjoner som elektriske ruter og aircondition, og for det utrente øyet ser de akkurat ut som de originale bilene.

Hos Beverly Hills Motor Cars i San Diego står kopiene side om side med originale Jaguarer, en gammel Cadillac, en Mini og andre ettertraktede biler. Carl Wong, innehaveren av butikken, sier han nå selger kopiene til hele verden, også til de fleste land i Europa.

- Kjøperne er mennesker som vil ha en morsom og varig bil, men som ikke vil betale mellom en og ti millioner kroner for ekte vare, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

De fleste kjøperne har de flotte kopiene som helgebil, mens de mest avanserte har en ekte vintagebil i garasjen til spesielle anledninger, mens de kjører rundt i en kopi som tåler slitasje til hverdags.

Ikke store forskjeller

Karosseriet til kopiene er laget av stålforsterket glassfiber så de ikke rammes av rust og kan holde minst like lenge som en original - om de blir vedlikeholdt vel og merke. Det kreves ingen lisens for å etterlikne kjente merker, men det finnes små forskjeller, som det utrente øyet ikke ser.

Hvorfor har ikke alle kopier spør nok noen seg nå? Den store forskjellen på Beverly Hills Motor Cars kopibiler og ekte vare er motoren.

- Vi bruker for det meste VW-motorer fordi de er billigere enn originalene, og fordi du alltid vil kunne finne en mekaniker til å reparere den, sier Wong.

Interiøret og karosseriet er visstnok så likt at til og meg kyndige personer på Essen Techno Classica-messen i april i år, trodde Wong hadde med seg ekte vare.

Så dersom pengesekken ikke er like full som før, men ønsket om en klassisk bil er, så vet du hvordan du nå kan leve ut guttedrømmen.

Har du et luksustips?Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere