*Nettavisen* Nyheter.

Porschen du har råd til

Ferrari og Hummer har gjort det. Nå gjør Porsche det også.

07.06.07 14:36

Stadig flere designere, bilmerker og andre merkenavn går sammen med en mobilprodusent for å lage sin egen mobiltelefon. Nå får snart også Porsche-eiere muligheten til å matche bil og mobiltelefon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nytt partnerskap
Porsche har nylig paret opp med Sagem for å lage den nye Porsche-mobilen – eller P9521 som den også heter.

Sjefen for Porsches designavdeling, Stephane Bret, viste nylig frem den nye foldemobilen på Red Dot Design Museum i Essen.

Til tross for at svært få detaljer er kjent, har en rekke utenlandske nettsteder funnet noen av de viktigste spesifikasjonene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Unik
Mobilen skal være laget i aluminium og mineralglass, og ha en unik fingeravtrykksleser som både gir bedret sikkerhet og ekstra funksjonalitet. Hver finger kan programmeres til å gjøre forskjellige ting, eller for eksempel ringe opp viktige kontakter du har lagret i kontaktlisten.

Av andre funksjoner skal Porschen være utstyrt med et foto- og videokamera med autofokus og en oppløsning på 3,2 megapiksler. Den 2 tommer store skjermen skal kunne roteres 180 grader, det skriver tyske Digital World. I tillegg har den musikkspiller, tre høyttalere og Edge for relativt rask nedlasting av musikk. Superfart som 3G eller super-3G har Porschen ikke fått.

Det er usikkert når og i hvilke land Porschen dukker opp, men prislappen skal ligge på rundt 9600 kroner uten subsidier. Dyr til å være mobil - billig til å være Porsche.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.