Den verdenskjente artisten Wyclef Jean, som er født i Haiti, har engasjert seg enormt i hjelpearbeidet i det katastroferammede landet. Han har blant annet besøkt katastrofeområdet, og deltatt aktivt i redningsarbeidet.

- Port-au-Prince er et likhus, sa Jean til journalister under en pressekonferanse i Manhattan.

Tårene trillet nedover kinnene da artisten fortalte om hvordan han fjernet likene av barn og voksne vekk fra gatene i hovedstaden.

Storstilt evakuering
Nå oppfordrer han myndighetene til å gjennomføre en storstilt evakuering av alle innbyggerne i hovedstaden, og plassere dem i provisoriske flyktningeleirer utenfor Port-au-Prince, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi må evakuere minst to millioner mennesker, sier Jean.

Det er lettere sagt enn gjort å overtale et par millioner mennesker til å forflytte seg ut av byen.

Men artisten ga løfter om å bruke sin kjendisstatus, som Haitis store sønn, til å bistå med en eventuell evakuering.

- Jeg gir dere mitt ord. Hvis jeg ber dem om å dra, så vil de dra. Men de trenger et sted å dra til, sier han.

Jean har også vært i vinden grunnet anklager rettet mot hans veldedighetsorganisasjon, Yele Haiti Foundation, som har samlet inn om lag to millioner dollar til jordskjelvofrene i Haiti.

Rot i regnskapet
Kritiske røster har antydet rot i regnskapet til organisasjonen, og sår samtidig tvil om organisasjonen er i stand til å operere i et kriserammet område.

Men Jean benekter dette på det sterkeste.

- Min far sa alltid til meg: Hvis du er en mann med en ren samvittighet, så snakk med en ren samvittighet og verden vil forstå. Om vi har begått feil tidligere? Ja. Brukte jeg noensinne Yele-penger til personlige formål? Absolutt ikke, sier Jean.

Amerikanske militærmyndigheter i Haiti anslår at 200.000 mennesker har mistet livet i jordskjelvet. I tillegg er trolig 1,5 millioner mennesker direkte rammet av katastrofen.