RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANDREW WINNING

Portugisisk politi gjenåpner Maddie-saken

Sist oppdatert:
Portugisisk politi har gjenåpnet etterforskningen av forsvinningen til den britiske jenta Madeleine McCann.

Lisboa (NTB-AFP): Beslutningen er tatt som følge av «nye elementer», heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten i landet torsdag.

Ifølge den britiske avisa Daily Mirror er det nye bevis portugiserne har fått fra britisk politi som har ført til at etterforskningen blir gjenopptatt. Den ble stanset i 2008, året etter at den da nesten fire år gamle jenta forsvant.

Politiet i Storbritannia har imidlertid fortsatt å jobbe med saken, og en egen britisk etterforskning ble formelt åpnet av Scotland Yard i sommer.

Tusenvis av tips
Forsvinningen er blant de mest omtalte kriminalsakene i Storbritannia i nyere tid.

Britisk politi fikk forrige uke inn over 2.400 telefoner og eposter etter at et nytt TV-program om Madeleine ble vist i flere land.

I Tyskland kom det inn over 500 tips etter at jentas foreldre på den tyske versjonen av BBCs Crime Watch fortalte om forsvinningen i Portugal i 2007 og kom med en følelsesladd appell om hjelp til å finne datteren.

Portugisisk politi vurderte å gjenåpne saken allerede i fjor, ifølge den portugisiske avisa Correio da Manhã. Den gang skal etterforskerne ha vurdert om McCann kunne ha blitt bortført av et nettverk av pedofile overgripere.

Kontaktet Kripos
Madeleine McCann forsvant mens hun var på ferie sammen med foreldrene i Praia da Luz i Portugal.

Britiske etterforskere offentliggjorde i forrige uke to fantombilder av en mann som kan ha forbindelser til saken. I tillegg ønsker etterforskerne å identifisere to menn som trolig snakker tysk eller nederlandsk, og som ble sett nær McCann-familiens leilighet i Praia da Luz.

Scotland Yard har kontaktet kolleger i en lang rekke europeiske land i håp om å oppnå et gjennombrudd i saken. Også norske Kripos har fått en henvendelse, men det er ikke kjent nøyaktig hva britene ba om hjelp til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere