RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Portugisiske banker stuper på børsen

Sist oppdatert:
Lisboa (NTB-AFP): Aksjene i portugisiske Banco Espirito Santo (BES) stupte over 20 prosent torsdag formiddag. Landets største bank BCP falt over 10 prosent på børsen i Lisboa.

Den kraftige nedgangen forklares med at BES har varslet at banken vil hente inn over én milliard euro i ny egenkapital. Formålet er å oppfylle kravene til kapitaldekning fra den portugisiske sentralbanken og den europeiske bankmyndigheten EBA.

BES-aksjene stupte først 26,7 prosent, før kursen beveget seg oppover igjen til et nivå 15 prosent under onsdagens sluttnotering.

Den portugisiske aksjeindeksen PSI-20 falt nærmere 2 prosent i løpet av formiddagen. Kursene falt også i andre europeiske land, men på de fleste børsene var nedgangen mer beskjeden. Den britiske indeksen FTSE 100 var ned 0,13 prosent på ettermiddagen.

I en ny gjeldsauksjon torsdag måtte Italia ut med betydelig høyere rente for lån med tre års løpetid. Renten var på 3,89, sammenlignet med 2,76 i forrige måned.

Stigende renter på spanske og italienske statsobligasjoner den siste tiden har økt bekymringen for at den europeiske gjeldskrisen kan forverre seg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere