RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Poserte som nazist - tapte valget

Foto: Wiking
Sist oppdatert:
Ohio vendte ryggen til Tea Party-kandidaten.

Republikanernes kongresskandidat i delstaten Ohio, Rich Iott, ble avbildet med en nazistuniform i forbindelse med et medlemskap i en klubb som gjennomførte et rollespill av et militært slag fra andre verdenskrig.

Noen uker før mellomvalget ble dette slått opp stort i amerikanske aviser.

Tapte valget
Onsdag morgen ble det imidlertid kjent at Rich Iott ikke ble valgt inn i Representantenes hus for delstaten Ohio, melder BBC, noe som kan skyldes den negative oppmerksomheten som bildet genererte.

På flere bilder poserte Iott med en Waffen SS-uniform. Amerikanske jøder er som kjent en stor andel av velgerskaren i USA, og høytstående medlemmer i Det republikanske parti forsøkte å distansere seg fra Iott i forkant av valget.

Iott har beklaget bildet, som har florert på Internett, og hevder at klubben også driver med rollespill fra andre æraer.

Les også: Slik vil nederlaget ramme Obama

- Ville ikke støte noen
Klubben heter Wiking, og driver med rollespill av historiske, militære begivenheter.

Iott bekrefter at han er medlem av gruppen, men beklager hvis han har støtet noen.

- Historisk rollespill er en hobby som flere millioner av menn og kvinner driver med på verdensbasis. Jeg har vært involvert i historisk rollespill fra mange æraer siden jeg gikk på college, sa han i en uttalelse i forrige måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere